Video: BMW Z4 workout op de Ring

Auteur: , 18 Reacties

Het dak van de nieuwe BMW Z4 houdt de gemoederen bezig. Eén ding staat inmiddels vast en dat is dat de nieuwe Z4 een stalen vouwdak krijgt. Toch zijn er ook mensen die beweren dat BMW de Z4 eveneens met een softtop zal uitbrengen. Wie weet kunnen we straks dus kiezen. Terwijl wij over z'n dak speculeren, werkt de Z4 ongestoord zijn training af op de Nürburgring.

De nadelen van het stalen vouwdak (gewicht en bagageruimte) moeten worden gecompenseerd worden door zaken als extra stabiliteit en veiligheid. Volgens het geroezemoes in de wandelgangen zal de nieuwe Z4 duidelijk groter zijn dan zijn voorganger, maar tegelijkertijd ook een stuk duurder.

In onderstaande spyvideo is de Z4 nog zwaar gecamoufleerd, maar naar verwachting zal het design erg doen denken aan het CS Concept met een meer prominente grille en de bredere nieren. Net als z’n voorganger zal de Z4 een lange motorkap krijgen en een naar verhouding kleine bips. De ronde achterlichten zullen worden verruild voor LED units die we qua vormgeving kennen van de 6-serie.

Voor wat betreft de motoren, verwachten we de bekende twin-turbo 6-cilinder blokken, maar wellicht dat een instapmodel zal worden uitgerust met een 4-pitter. De M-uitvoering zal worden voorzien van een geblazen 6-cilinder met een vermogen rond 350 pk. Niet veel meer, want de Z4 mag de M3 niet in de weg zitten. De Z4 maakt volgend jaar zijn opwachting als een 2010 model. (via: motorauthority)