Hortsjik! Iraanse hybride met 1 pk

Auteur: , 82 Reacties

Dames en heren, mag ik jullie voorstellen aan de toekomst? Dit is pas echt een Naturmobil; een door de Iranier Abdolhadi Mirhejazi ontwikkelde hybride die wordt aangedreven door een paard en een electromotor. Want waarom zou je een paard immers voor de wagen spannen als je 'em er ook in kan zetten?

Het lijkt te krankzinnig voor woorden, maar ik geloof niet dat dit een grap is. Want die zijn volgens mij verboden in Iran. En het systeem schijnt nogal geavanceerd te zijn. Zo is er een sensor die de temperatuur van het paard meet en als die te hoog ik dan stopt de loopband en neemt de electromotor het over. Ook zijn er voorzieningen voor het opvangen van uitwerpselen. Ze hebben zelfs een complete website in het leven geroepen waar je alles kan lezen over dit project. De topsnelheid ligt overigens op 80 km/u, maar de cruisesnelheid is 20 km/u. Wil jij dit voor de deur hebben?

PS: Welk milieulabel deze “auto” heeft is nog niet bekend, maar volgens mij levert al die poep redelijk wat CO2 op.

Naturmobil

Naturmobil

Naturmobil

Met dank aan iedereen voor de tip!