Zelf ethanol brouwen voor nog geen 20 cent per liter

Auteur: , 68 Reacties

De brandstofprijzen van tegenwoordig zijn niet meer om te lachen. Je kon daarom al eerder je eigen biodiesel maken maar daarvoor had je nog wel veel afgewerkt frituurvet nodig. Niet echt voor iedereen weggelegd dus. Nu is er weer iets nieuws op de markt. Met de "MicroFueler" kan je namelijk zelf ethanol maken van niks anders dan suiker.

De machine sluit je aan op de waterleiding en het stopcontact in de garage. Vervolgens gooi je er een paar kilo suiker in en na een tijdje heb je zuivere ethanol die je gewoon in de tank kan gooien. Het apparaat is een uitvinding van de E-fuel corporation en is in staat om 132 liter brandstof per week te produceren. Dat is dus genoeg om één of twee auto’s op te laten rijden als je tenminste geen Shaquille O’Neal heet.

Klein nadeel is dat het apparaat behoorlijk duur in de aanschaf is. De eerste investering is namelijk 10.000 dollar. Maar als je de MicroFueler op volle toeren laat draaien, heb je dat met de huidige brandstofprijzen binnen twee jaar terug verdiend. Deze ethanol kost namelijk maar een dollar per gallon wat neerkomt op iets minder dan 20 eurocent per liter. Dat is dus lekker goedkoop je tank vullen.

Wouter Bos zal met dit nieuwe plan niet zo blij zijn. Hoe ga je immers accijnzen heffen op thuis gebrouwde brandstof? Als dit apparaat een succes wordt, krijgen we dan een suikerbelasting? (via Motorauthority)