TopGear newsflash: Amerikaanse versie eind dit jaar [updated]

Auteur: , 41 Reacties

Althans, zo lijkt het. Er waren wat geruchten dat de pilot (proefaflevering) van 'Gear', zoals de show wellicht zou gaan heten, geen succes was bij de netwerkbazen, en dat NBC een grote streep door het project gezet zou hebben. Gear kwam dan ook niet voor in het najaarsschema van de zender. De hoop leek vervlogen, maar nu is er dan toch een mager paginaatje op de website van NBC verschenen met de titel 'Top Gear' voor seizoen 2008-2009...

Ook al ontbreekt de show nog steeds in het schema, dit zou kunnen betekenen dat hij er toch komt en wellicht ook zijn Engelse titel behoudt. Ondertussen is via Google Maps de Amerikaanse test track gespot – deze ligt op het oude El Toro militaire vliegveld in het zuiden van Californië. De pilot is in ieder geval daar opgenomen. (via finalgear en jalopnik)

Top Gear USA test track

Top Gear USA test track

Top Gear USA test track

Hier in Europa kijken we allemaal met spanning uit naar seizoen nummer 11, dat reeds een keer werd uitgesteld. Andy Wilman, de executive producer van het heilige programma, heeft uitvoerig uit de doeken gedaan hoe het team zich op dit seizoen heeft voorbereid en wat er allemaal voor leuks aan zit te komen. We kunnen onder andere uitkijken naar een grote race à la Veyron vs sportvliegtuigje, maar dan simpeler en in Japan, en naar een nieuw Stig-achtig karakter – hopelijk niet weer een hond… Lees Andy’s blog op topgear.com!

UPDATE: Met dank aan Stef_4 weten we nu dat er ook opnames zijn geweest met drie (3!) Veyrons, een Koenigsegg CCX en de Stig in de woestijn van Abu Dhabi! Check het volledige verhaal op rlslog.

Top Gear opnames Abu Dhabi
I am the Stig