Stig zonder helm gespot op Zolder! [updated]

Auteur: , 102 Reacties

De afgelopen dagen kregen we veel tips over de geplande opnames van Top Gear op Zolder die vandaag hebben plaatsgevonden. We hebben er weinig mee gedaan - wij reageren altijd behoorlijk agressief op pottenkijkers bij onze eigen opnames, dus we wilden de BBC niet in de weg zitten door (minstens) tientallen miljoenen Autoblog-lezende nieuwsgierigen erop af te sturen.

Nu is er echter een filmpje op het Belgische TV Limburg opgedoken waarin te zien is wat er vandaag is opgenomen – een soort bizarre race met op elkaar gelaste auto’s die doen denken aan de stapel-Smart. Alleen zit hier in elke auto een bestuurder: eentje om te sturen (boven) en eentje om gas te geven en te remmen (onder). Wat ze al niet verzinnen…

Maar nu het grootste nieuws: op het eind van het filmpje is de Stig zonder helm te zien! Hij blijkt lange blonde lokken te hebben. “Tim Schrick?!” flitste door mijn hoofd, maar dat zou wel sterk zijn.

Update: Sacha zette Tim er even naast en denkt ook dat hij het is: filmpje.

Update 2: Meer foto’s van het spektakel zie je bij Djivy. Daar valt ook te zien dat de dubbeldekker-race iets was tussen Engeland en Duitsland (zie nummerborden en automerken). Omdat Sabine Schmitz ook op Zolder is gespot valt aan te nemen dat zij en Schrick het Duitse team waren, en dat ze Tim voor de gein een wit pak hebben aangetrokken. Er schijnt namelijk ook een Stig rondgelopen te hebben die zijn helm niet af deed… Ondanks dat er ongetwijfeld meerdere Stigs zijn, lijkt de kans toch klein dat Schrick er één van is. Well done, people at Top Gear, we fell for it!

Bekijk het volledige filmpje van TV Limburg hier.

Stig zonder helm!

Met dank aan Vincent Claessen voor de tip!