Benzineprijs VS door grens van 4 dollar per gallon

Auteur: , 40 Reacties

Wij klagen terecht over de hoge benzineprijs die richting de 2 euro huppelt en waar we volgens Wouter Bos maar aan moeten wennen. Ondanks dat de Amerikanen nog altijd zo'n 2,5 keer goedkoper tanken, breekt de benzineprijs ook in de VS record na record. Men klaagt daar minstens net zo hard als wij. Voor het eerst in de Amerikaanse geschiedenis kost een gallon benzine meer dan 4 dollar.

Het gaat hier om de landelijk gemiddelde literprijs, want sommige Amerikanen betalen al iets langer meer dan 4 dollar per gallon. Omgerekend naar euro per liter is dat slechts 0,68 cent per liter, maar naar Amerikaanse maatstaven evengoed dikke ellende.

Eerder zagen we al dat de hoge benzineprijs ook een praktisch probleempje met zich meebrengt. Sommige, met name de oudere pompen zijn niet berekend op een gallonprijs van meer dan 3,99 dollar doordat de teller dat niet aankan. Pomphouders denken gelukkig actief mee met de automobilisten en komen met nuttige tips: “Fill up now because it is only going to get worse“. Helaas hebben ze gelijk, want het einde is inderdaad nog niet in zicht. Dat geldt jammer genoeg ook voor ons. (via: carscoop)