Speelgoedfabrikant Mattel is meer waard dan GM

Auteur: , 41 Reacties

De deathwatch van GM blijkt samen te gaan met the rising of Matchbox en Hot Wheels. Deze speelgoedauto's zijn op de beurs namelijk meer waard dan General Motors Corp (AKA America's biggest crack dealer). Mede dankzij de dalende autoverkopen (uiteraard ivm de benzineprijs) is het aandeel GM wederom in een vrije val terecht gekomen...

Aandelen GM staan op het laagste niveau sinds 1954, zo schrijft Bloomberg. Analisten hebben deze week zelfs al aangegeven dat een faillissement niet ondenkbaar is als de automarkt blijft dalen. De omzet van GM daalde in juni met 18%, terwijl de koers deze week ongeveer op $10 stond. De koers van speelgoedautofabrikant Mattel steeg naar ruim $17.

Mattel draait echter ook verlies, alleen iets minder dan GM. Mattel passeerde daardoor GM in marktwaarde. Wellicht kopen Amerikanen op dit moment liever een schaalmodel, is tevens beter voor het milieu…