Gespot: In Knokke

Auteur: , 45 Reacties

Amsterdam? Saaai! Londen? Begint te wennen… Düsseldorf? Laatst nog geweest… Knokke? Veel te lelijk. Of wacht… Voor de afwisseling is het natuurlijk wel leuk, en wat betreft de lelijkheid ervan, een betonnen flat waar zelfs mijn eigen studentenflatje een schoonheid bij is steekt natuurlijk mooi af tegen alle schitterende en bijzondere wagens die er rondrijden. Knokke mag weer, het is alleen wel aan te raden om op zondag te gaan, want op zaterdag is het minder druk.

Aston-Martin DB9

In Knokke rijdt net zo goed ongeveer hetzelfde rond als in Amsterdam, maar dan meer, geconcentreerder, en aangevuld met wat bijzonderdere dingen. Van de DB9 reden er die dag een stuk of vijf rond geloof ik, waarvan één met de optionele alternatieve velgen. Die zijn erg mooi, maar komt dat omdat ze zo zeldzaam zijn of is het iets anders? Ze liggen namelijk haast nooit onder een DB9, terwijl ze echt schitterend zijn, en woester overkomen dan de gebruikelijke ietwat saaie velgen. Die hele auto is sowieso een beetje alternatief, want de meeste zijn grijs of zwart. Blauw is bijzonderder dan je denkt op een DB9! Bordeauxrood blijft trouwens wel de top, samen met één van de vele groentinten. De auto’s waren verdeeld over de Lippenslaan en de Kustlaan, die via een bocht in elkaar over lopen. De spotplaatsen zijn er niet zo heel moeilijk te vinden, maar wie het echt goed wil doen kan alsnog het beste even op onderzoek uit. De golfclub is bijvoorbeeld erg leuk.

Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk
Aston-Martin DB9 - Foto Jim Appelmelk45 reacties

De F355 spider mag naar mijn mening uitgroeien tot een groot icoon van ferrari! een uitstraling die geen twijfel mogelijk maakt dat het een ferrari is!
Heeyy.. eindelijk een paar healey’s op de spot;) verder ook lekkere astons! top
Ik snap van die PGO Speedster niet dat je er geen klassieke velgen onder zet. Dit ziet er niet uit. Verder leuke foto’s.
Leuke auto’s, allemaal.
De velgen van de blauwe DB9 horen standaard bij het sportpakket. Er zijn nog twee designs mogelijk in 19″.
HAHAHAHA Nummerplaat van die Austin-Healey 100/4
=> BOOOSS:p loool:d
Is het blok in die Porsche daadwerkelijk dezelfde? Luchtgekoeld/vloeistofgekoeld etc?
Profielfoto van emielwind Nederland Hater 09-07-2008 om 13:50
grappig, ben een paar maanden geleden ook in knokke geweest en daar ook de hotchkiss en de pgo gespot
Niet echt heeeele bijzondere modellen. wel mooie spots… ;)
oew FOUT hoor zo’n porsche teken op het stuur van de PGO Speedster. Wannabe porsche.
Hé, ik was onlangs ook in Knokke! Had ik dat geweten… Maar ik heb wel een N400 Vantage gezien! :D (Sorry, I’m selling out again…)
Kvind het nu wel niet zo’n goed idee om reclame te maken voor knokke er lopen al méér dan genoeg kezen rond.
Kan er mij eigenlijk eens iemand uitleggen wat al die kezen (hollanders dus) aan de Belgische kust komen zoeken?!

Trouwens ben je wel op niet zo’n goeie dag geweest zag er laatst; SLR, Ford GT, scuderia, S63 AMG, CL63 AMG, aantal grantourismo’s, F599, ook paar DB9 en AMV8’en en nog heel wat meer lekkers
Als je al deze auto’s bekijkt dan ziet zo’n audi er wel hééééél fout uit.
@ Fout
Kom joh, al die onderscheiding tussen 2 praktisch dezelfde volken. We zijn toch allemaal van hetzelfde vlees en bloed? Als je nu Nederlander of Belg bent, what’s the difference? Ik zeg: iedereen is welkom! :)
@Floris: ja, ik woon in knokke en de foute dingen die ik hier al gezien heb, dat houd je niet voor mogelijk, zal er ook eens met de camera op uit moeten trekken…

@Fout: kunnen ze zeggen dat ze op vakantie gaan naar het “Zuiden” en hoeven ze toch niet veel benzine te verrijden ;)

zojuist nog een boodschap gedaan en een cls 55 amg gezien in een kleur dat het midden houd tussen champagne en parelmoer wit… mhmmm…
@ Fout; wat we daar te zoeken hebben? Zeggen die fototjes dan niet genoeg :roll:
Dit PGO model “Speedster Classic” is wel aangeklaagt door Porsche en mag sinds enkele jaren niet meer gebouwd worden. Dus is er nu de Speedster II. Eigenlijk geen verschil (volgens mij) als alleen de knipperlichtjes aan de voorzijde zijn aangpast zodat ze niet meer op ’t duitse orgineel lijken en toen mochten ze hem ineens wel in productie nemen, want toen was het geen kopie maar een interpetatie van de Porsche… :S weerd
Alhouwel de nieuwe Cevennes wel heeeeel lekker is…
AM is natuurlijk altijd vet en zo’n Arnage blijft gewoon chiQ!
Laatst ook in Knokke geweest, toen kwam er een SLR 722 langs rijden, waarna hij een garage in reed aan de boulevard.. Een paar blokken verderop hoorde je dat ding nóg brullen, hij gaf namelijk nog wat gas in de garage.. :)
Snap echt niet dat al die pubers van autogespot altijd op reis gaan ergens heen alleen maar voor het spotten.
Natuurlijk naar een zo’n rijk mogelijk gebied waar de meeste dure bakken rond rijden en het dan ook nog spotten noemen :roll:
@Jimmie, Vliegtuigspotten doe je toch ook op een vliegveld?
@Appeltje: De Porsche op je foto’s is wel degelijk een 930 Speedster, geen 964. Ook, Knokke centrum is inderdaad niet veel soeps, maar je moet eens doorlopen naar het Zoute, dat is wel zeer chic (en onbetaalbaar)!

Lekkere foto’s. Knokke in het weekend is altijd goed voor enkele lekkere bakken. Overlaatst was ik daar toen het de Exquisa-beurs was. Er ik zag toen onder meer een SLR, een DBS en een DB7 AR1.

@Jimmie: stop eens met zagen, wener
Aan het kenteken te zien lijkt het wel alsof die Hotchkiss nog van de eerste eigenaar is.
opa plas piemel 09-07-2008 om 15:44
tip voor autospotters……ga eens naar het binnenhof…..of naar automuseum bergeijk.
Zondag is er meer volk omdat A. de winkel het ganse jaar open zijn en B. de zelfstandige of industrielen dan vrij zijn en naar hun dure stekje komen in Knokke. Volgende keer naar het Albert Plein gaan of de verder door richting Het Zoute, rondpunt thv. het benzinestation en mini-golf.
Leuke spots…

Alleen jammer dat er bijna nooit Alfa Romeo specials gespot worden.
Ah. La Hotchkiss. De leukste van deze serie. ;) Appeltje, weet jij misschien hoe zeldzaam een Salmson is? En dan de S4 vooral, die ik laatst zag staan. Mooie bak! Ietwat vergelijkbaar met de Hotchkiss. Franse klassiekers blijven toch zo mooi… :)
Inderdaad appeltje…’t is een 930 Speedster ;)
lol @ DRU
die porsche speedster, oef oef, om je vingers bij op te eten..
ik zit elke zondagmorgn in Knokke die PGO staat er elke keer,en die Porsche met nummerplaat DS.000 heb ik al eens naastgstaan bij n stoplicht toen had ie wel maar één enkele dubbele uitlaat een klein Peugeotjen probeerde hem er uit te trekken maar ja
Ik heb daar in knokke ook al een Bentley continental GT gezien.
Maar is er daar geen Bentleygarage??
Ehm, wat is er anders aan de 930 Speedster t.o.v. de 964 Speedster? 930 is toch de naam voor vroege 964 Turbo’s? Of is het dat deze Speedster van voor 1989 is?
als je wilt spotten moet je naar de villawijk van het circuit van zolder gaan,(wijk in bolderberg) spot je elke dag aston martin bentely
M6 M5 M3 ,csl, dodge, lamborghini’s( gallardo) C63 amg’s daar heeft zelfs iemand een apparte kelder voor zijn 10 ferrari’s en de rest van zijn meute. ( vanthoor, hoe toevallig..)
Er rijdt daar ook een zeer mooie ford gt40 rond. Lichtblauw, de klassieker niet de nieuwe.
@bmwF Wat is er dan nog fun aan… Overdaad schaadt.
Knokke is de max :)

@Thomie
Ja, garage Bourgoo. Je passeert er als je via de N49 Knokke binnenrijdt.

@sjakie
Ja idd, met Gulf-striping (GT.006). Maar deze is helaas een replica.
3.2 speedster owner 09-07-2008 om 23:55
Appel weet je nu werkelijk zelf niet wat je spot????? Haal je de foto’s gewoon van internet ofzo?

Het betreft GEEN 930 speedster maar simpelweg een 3.2 speedster widebody, leer eens je geschiedenis voordat je hiermee komt.
PCCB, U hebt gelijk een 964 heeft geen impact bumpers (dwz de bumpers met de blaasbalgjes) anderzijds bestaat er ook geen 930 speedster,de 930 is de turbo versie vd Carrera2. De turbo versie vd 964 was de 965 (eerst met 3.3 later met 3.6l motor) en deze is nooit als speedster gebouwd. De 964 is wel als speedster gebouwd in de “wide body” versie,dwz de body vd turbo maar met een “gewone 3.6l motor.
Die PGO Speedster heb ik is een keer gezien in het wit:O.
Kom net terug uit Monaco, daar moet je eens gaan spotten. NIET NORMAAL. De ‘schraalste’ auto die je daar tegenkomt is een Porsche 911.
Pff, die speedster, de mooiste Porsche allertijden. Nooit gesnapt waarom ze daarmee zijn gestopt…
Prachtige Hotchkiss!!
vind het niet echt super spectulere foto’s!!
z’n Porsche 964 Speedster zie je zowat elke dag toch rijden
niet echt een uitzonderering!!
3.2 speedster owner 10-07-2008 om 17:32
ik vind de tractor van John Deere echt mooi
Die PGO komt bij ons in de garage. Overlaatst moeten klaarzetten voor de keuring, kon het toch niet laten om eens een testritje te doen met dat bakje :d.
Rijd verdomd hard en rijpositie is echt liggend, maar man, wind door je haren aan gezapig tempo en je vergeet echt alles.
Ook dat je eignlijk al een half uur op “testrit” bent xD.

Hoop dat die gauw nog eens terug komt :)

Geef een reactie:

Je moet ingelogd zijn om reacties te posten, registreren kan HIER (ook via Facebook).