Alfa druk bezig met nieuwe V6 motoren

Auteur: , 55 Reacties

Sinds Alfa Romeo in 2005 begon met het vervangen van de zelf ontwikkelde V6 voor een V6 die ze van GM kochten zijn de ware Alfisten in diepe rouw gedompeld. Maar gelukkig is er een lichtpuntje aan de horizon. Enige tijd geleden was Alfa Romeo al bezig met de ontwikkeling van een 3 liter en 3.5 liter V6 met ieder 100 pk/l. Maar die plannen zijn nu alweer aangepast. Door al het co2 geneuzel zouden deze motoren teveel uitstoten en daarom wordt de inhoud kleiner en komen er turbo's op.

Als de geruchten kloppen komen er twee V6’en (beide ontworpen door Paolo Martinelli). Eentje met 2.7 liter inhoud en de ander is 3.3 liter groot. De 2.7 liter bi-turbo komt er met 300 en 350 pk. En er zou ook nog een turbo-loze (of een kleine turbo) variant komen met 250 pk. De 3.3 liter grote bi-turbo moet 430 pk gaan leveren. Het topmodel wordt de 3.3 liter grote tri-turbo(!) met 500 pk.

De motoren zullen echter pas volgend jaar op de markt komen. Maar ik tel de nachtjes nu al af tot er een 500 pk sterke 159 GTA voor de deur staat! (via: alfablog.nl)