Daimler wordt Rolls-concurrent?

Auteur: , 29 Reacties

Jarenlang is het Britse luxemerk Daimler een ondergeschoven kindje geweest. Hun auto's waren niet veel meer dan Jaguars met wat extra opties, eigenlijk alleen te herkennen aan de geribbelde chroomstripjes op de grille en kofferbak. Jaguars nieuwe eigenaar, Tata, zou het merk weer op de kaart willen zetten.

Eindbaas Ratan Tata heeft gezegd dat hij overweegt om van Daimler, dat stamt uit 1896, een serieuze Rolls-Royce-concurrent te maken. En dat doe je natuurlijk niet door een beetje Jags op te dirken. De markt voor de ultraluxe auto’s zou vooral liggen in het Midden-Oosten, Azië en Rusland. En bij de Britse Royal Family, die al sinds jaar en dag gebruik maakt van Daimlers. De enige optie die zij op het moment hebben is de Daimler Super Eight, die in Nederland voor €165.690 in de prijslijst staat.

Jaguar doet de laatste tijd goede zaken, met verkopen die vooral dankzij de XF 31% hoger liggen dan vorig jaar. Het voorheen kerngezonde merk Land Rover doet het een stuk minder: ze verkochten 40% minder auto’s in de VS en 36% minder in Europa. Tata denkt erover om Land Rover te herpositioneren naar de hogere markt (boven de £100.000), zij aan zij met Daimler. (via timesonline)