Stark Lotus Elise R

Auteur: , 32 Reacties

Het Britse tuningbedrijf Stark is op de proppen gekomen met hun eerste product, de Lotus Elise R. Om een Stark Elise R te fabriceren hebben ze in eerste instantie een donor Elise nodig die ze kompleet strippen en dan weer netjes opbouwen zoals de originele 1996 Elise I.

Stark heeft het in ieder geval goed gezien en hengelen dan ook meteen de Rover K-serie motor uit de auto (of uiteraard de Toyota motor uit de nieuwere modellen) en vervangen die met een Honda K20A, die we terug kunnen vinden in de Honda Civic Type R. Lotus is zelf nooit verder gekomen dan 220 pk met de Elise (al komt de hard-top Exige S met Performance Package op 240 pk) maar Stark perst er meteen al 240 uit, wat de bolide een topsnelheid moet geven van 240 km/h en een 0-100 tijd van rond de 3,9 seconden.

De ombouw kost je rond de €34,000 en daar krijg je voor terug de nieuwe Honda motor met Stark kit, nieuwe 6 versnelling bak, Nitron Racing schokdempers, Lotus Elise Sport series wielen met street-legal Yokohama race rubber en Alcantera bekleding, plus nog een waslijst aan andere ditjes en datjes.

Ik vind het allemaal wel wat, al mogen ze het gifgroene kleurtje voortaan overslaan, en ik kan dan ook niet wachten tot ze de grotere jongens van Lotus onder handen gaan nemen. Ze zijn in ieder geval al begonnen aan de Exige R die waarschijnlijk met bijna identieke specs zal komen (via djivy.be).