Prijs Corvette ZR1 bekend

Auteur: , 39 Reacties

In Londen zeiden we het eigenlijk al, maar nu is Corvette Nederland officieel naar buiten gekomen met de prijs voor de ultieme Amerikaanse supercar, de ZR1. Inclusief al onze naaibelastingen komt die op een nette €199.990.

Met 647 pk en 330 km/h komt dat neer op de meeste pk’s en de hoogste snelheid per euro, en je krijgt ook nog eens 3 jaar/100.000 km garantie. De acceleratie van 0-100 in 3,6 seconden en de Nürburgringtijd van 7’26.4″, sneller dan menig Zonda of Koenigsegg, liegen er ook niet om: dit is het echte werk.

Kopers van een ZR1 krijgen allerlei extraatjes: een ZR1 Pit Lane Service bijvoorbeeld, waarbij je een eigen technicus krijgt toegewezen en de auto wordt opgehaald en gebracht als hij een beurtje behoeft. Ook krijgen ze een Corvette Heritage Book, een mooie hoes voor hun ZR1 en een rijtraining voor gevorderden op Paul Ricard. In november kunnen we de ZR1 in de showroom verwachten.

Breukelen, 29 juli 2008

Prijs vastgesteld voor Corvette ZR1, de snelste en krachtigste Corvette aller tijden

– Ongeëvenaarde prestaties: 647 DIN pk, 819 Nm

– Rijtraining voor gevorderden op Paul Ricard voor elke koper

– Drie jaar garantie via het officiële Corvette-dealernetwerk

Liefhebbers in heel Europa kijken reikhalzend uit naar de komst van de Corvette ZR1, de snelste en krachtigste Corvette aller tijden. De Corvette ZR1 wordt dit najaar bij het officiële Corvette-dealernetwerk in Europa verwacht en de verkoopprijs in Nederland is nu vastgesteld op 199.990 Euro inclusief btw/bpm. Zo zet de 647 pk sterke en 330 km/u snelle Corvette ZR1 de traditie voort die al werd ingezet door de Corvette C6 en de Corvette Z06: de meeste pk’s per Euro en het hoogste aantal km/u per Euro.

Met zijn unieke kenmerken, zoals de motorkap met Lexan-ruit die goed zicht biedt op de indrukwekkende krachtbron, het zichtbare koolstofvezel in de motorkap en het dak, de spatborden van koolstofvezel, de achterspoiler over de volle breedte voor meer neerwaartse druk, de 20-spaaks wielen met Michelin Sport 2 ZP high-performance banden (285/30-19 voor en 335/25-20 achter), laat de Corvette ZR1 geen enkele twijfel bestaan over zijn ambities. De 6.2 liter V8-compressormotor levert een vermogen van 647 DIN pk en een koppel van 819 Nm. De topsnelheid van 330 km/u en de acceleratie van 0-100 km/u in 3,6 seconden spreken voor zich. Op het meest uitdagende racecircuit ter wereld, de beroemde Nürburgring-Nordschleife, zette de Corvette ZR1 een rondetijd neer van 7.26,4 minuten.

De Corvette ZR1 wordt standaard geleverd met zilverkleurige wielen (19 x 10 inch voor en 20 x 12 inch achter, verchroomde wielen leverbaar als optie), volledig lederen bekleding en een satelliet-navigatiesysteeem.

Vanzelfsprekend kunnen kopers van zo’n speciale auto ook rekenen op een speciale behandeling. Eersteklas ‘ZR1 Pit Lane Service’ bij de dealer hoort erbij, met een haal- en brengservice, voorrang in de werkplaats en een eigen technicus.

ZR1 kopers ontvangen bovendien een exemplaar van het bij verzamelaars zeer geliefde Corvette Heritage Book plus een speciale ZR1-autohoes. Maar het meest begerenswaardige item bij de ZR1 is waarschijnlijk wel de persoonlijke uitnodiging voor een rijtraining voor gevorderden. Deze zal worden gehouden op één van de beroemdste circuits van Europa, de High Tech Test Track van Paul Ricard in Zuid-Frankrijk. Hier zullen gespecialiseerde instructeurs laten zien hoe je op een veilige manier kunt genieten van het volledige potentieel van de Corvette ZR1.
De Corvette ZR1 wordt geleverd met drie jaar garantie (max. 100.000 km) via het officiële Corvette-dealernetwerk.