Mysterieuze Ferrari gespot in Maranello [UPDATE: Fioravanti]

Auteur: , 81 Reacties

Is het de opvolger van de F430? Is het een ingrijpende facelift voor de F430? Of hebben we hier te maken met een gecoachbuilde Ferrari op basis van de F430? Persoonlijk ga ik voor optie 3, maar bijvoorbeeld het Duitse AutoBild is er van overtuigd dat we hier te maken hebben met de F500, oftewel de opvolger van de F430.

Als ik naar de foto’s kijk kan ik nooit geloven dat het hier gaat om een mule voor de opvolger van de F430. Daarvoor ziet deze auto er namelijk veel te afgewerkt en ‘mooi’ uit. Een mule heeft meestal het nodige tape etc om de definitieve vorm te verbergen.

Een ingrijpend gefacelifte F430 lijkt mij ook zeer sterk, aangezien Ferrari (bij mijn weten) nog nooit een auto ingrijpend heeft gefacelift. En dus blijft alleen nog maar de optie over van een gecoachbuilde Ferrari op basis van de F430. En als ik goed kijk lijkt het erop dat ze zelfs een 430 Scuderia als basis genomen hebben. Grote kans dat we deze auto eind volgende week terug gaan zien op Pebble Beach.

Maar goed wie ben ik nou? Misschien weet jij het allemaal wel veel beter en is dit in jouw ogen wel de opvolger van de F430 of misschien wel de nieuwe Dino.

UPDATE 14:00 – Lang leve de comments! Hier kwam onder andere in een reactie van Ferrari-specialist en autoblog-columnist Michiel van den Brink naar voren dat het ombouwsel een creatie zou zijn van Leonardo Fioravanti, uit Ferrari’s eigen coachbuilding-programma.

Bovendien kwam JoostR met veel betere foto’s op de proppen dan de crappy, korrelige meuk van AutoBild. Thanks!

Ferrari Fioravanti Coachbuild?

Ferrari Fioravanti Coachbuild?

Ferrari Fioravanti Coachbuild?

UPDATE 04-08-2008 Nog meer foto’s en zelfs 2 filmpjes van deze bijzondere Ferrari!

Foto’s
Filmpje 1
Filmpje 2