Dit is ‘em dan: de VW Golf VI

Auteur: , 228 Reacties

Het was al bekend dat Volkswagen de zesde generatie Golf deze week in de openbaarheid zou brengen, maar het internet zou het internet niet zijn als de auto voor die tijd zou doorlekken naar de automotive websites. Dus presenteren we jullie, wederom als eerste Nederlandse website, de Golf VI.

Zo te zien is de Golf wederom een stukje gegroeid. De styling van de VW is, zoals je kan verwachten bij een dergelijke grote verkoper, aardig conservatief. Toch smoelt de Golf zeker agressiever dan zijn voorganger, en ook aan de achterkant zien we een iets hoekiger design, voortbordurend op bijvoorbeeld de nieuwe Scirocco.

Bij de driedeurs Golf konden de lijnen wat steiler worden getrokken dan bij de vijfdeurs versie, waardoor de auto meer op zijn neus lijkt te hangen.
Het interieur oogt bijzonder goed afgewerkt, maar hierbij moeten we natuurlijk in ons achterhoofd houden dat het afgebeelde model zeker geen basisversie is.

In het motorengamma vinden we ongetwijfeld een keur aan benzinemotoren variĆ«rend van de 1.4 TSI tot en met de 1.8 TFSI, en misschien ook de 2.0 TFSI. Dieselen zal kunnen met de welbekende 1.9 en 2.0 TDI’s. De motoren worden gekoppeld aan handgeschakelde, automatische, of DSG-versnellingsbakken.

De nieuwe Golf is tevens de eerste Volkswagen die gebruik maakt van de inmiddels welbekende start-stop technologie. Dit is bij de oliestokers standaard aanwezig, en bij de benzinemodellen op de optielijst aan te vinken.
Amerikanen en Australiƫrs die de Golf VI willen hebben, hebben pech, wat de auto zal niet naar deze markten worden verscheept.

Tot slot: zijn de vier boogjes in het water op het zijaanzicht van de driedeurs een subtiele verwijzing naar partner Audi, of is dit toeval?

Met dank aan Hans voor de afbeeldingen.

VW Golf VI

VW Golf VI

VW Golf VI interieur

VW Golf VI 3-deurs

VW Golf VI 3-deurs