Nieuwe Opel Astra al in Nederland

Auteur: , 44 Reacties

De oplettende Autoblog bezoeker NL12358 wist een hevig gecamoufleerde Opel Astra op Schiphol te fotograferen.

Al in 2009 moet de Astra de concurrentie aangaan in het C-segment. Tegenstanders zijn o.a. de Peugeot 308, de net vernieuwde Golf en de Fiat Bravo. In het voorjaar van 2009 zal Opel de nieuweling lanceren. Veel is er nog niet bekend over de technologie, maar we verwachten een uitgebreid motorenpalet met benzines van 74 tot 250 pk en dieselmotoren met vermogens tussen de 90 en 150 pk. Over hybride Astra’s is nog niets bekend, maar uiteindelijk zal Opel ook met meer milieuvriendelijkere Astra’s komen.

De nieuwe Astra zal de bodemplaat delen met de Saab 9-1 en het gamma zal zoals gebruikelijk diverse varianten beslaan: 5-deurs hatchback, de 3-deurs GTC, de stationwagon en cabriolet Twin Top. Voor idee van de styling kunnen we een blik op de nieuwe Insignia, want zeker de koplampen lijken al aardig op die van zijn grote broer. Alle technologische vernieuwingen zoals de intelligente verkeersborden leesfunctie zal naar verwachting ook in de Astra beschikbaar komen.

De foto’s van de Astra zijn in een hogere resolutie op autojunk terug te vinden.

Opel Astra op schiphol