Deze meneer komt je auto’s jatten

Auteur: , 130 Reacties

Dealers opgepast: deze meneer doet "iets" langer over een proefritje dan de gemiddelde klant. We kregen mail van een gedupeerde autodealer die een BMW X5 aan deze man met een vervalst rijbewijs kwijt raakte.

Gisterenmiddag heb ik een proefrit gehad met mijn X5, de auto werd opgehaald door een keurig uitziende man die hem niet meer heeft teruggebracht. De man heeft de identiteit van een man uit IJmuiden gestolen. Het rijbewijs wat de beste man achterlaat betreft een gefotoshopt exemplaar, want de echte meneer (naam verwijderd) heeft nooit een nieuw creditcard formaat rijbewijs gehad. De nummers kloppen en de foto is van de boef.

De auto betreft een BMW X5 high executive, zwart met beige leer en sportpakket
met kenteken : 45-XR-LG
Chassisnummer (zichtbaar in het voorraam) : WBAFB72010LY98274

Mocht jouw tip de reden zijn voor het terugvinden van de auto dan belooft Carlink een beloning van 10.000 Euro!

Rijbewijs boefje

De man gaat geraffineerd te werk en was netjes gekleed in een dure jas. Voor het ontvreemden van de X5 had hij al diverse malen contact gehad met de verkoper. Na het bekijken van de auto wilde hij deze nog even aan zijn vrouw laten zien. Als die akkoord was, zou hij de auto kopen en direct via internetbankieren betalen. Alvorens er een proefrit gemaakt kan worden, wordt er altijd een kopie van het rijbewijs gemaakt. In dit geval had de klant ook zelf al een kopie meegenomen, want volgens eigen zeggen had hij die toevallig nodig gehad voor zijn leasemaatschappij. Nu kunnen sommige autobedrijven rijbewijsnummers in combinatie met de geboortedatum checken, maar daarmee kan alleen worden gecontroleerd of de combinatie klopt. Enige andere informatie is dan niet in te zien. Dezelfde man heeft overigens ook al eens in Amsterdam toegeslagen, waar hij tevens een SUV meenam.

Op de foto lijkt de man een pruik op te hebben en volgens het verhaal van Jeroen (Carlink) was dit ook het geval. Verdere informatie van de man: hij was vrij klein, pakweg 1 meter 60.

Gejatte BMW X5 Carlink