Nieuwe BMW 8 Serie wordt geen M8

Auteur: , 28 Reacties

Het is alweer meer dan een jaar geleden dat BMW in Shanghai het doek van de CS Concept aftrokken en nog langer geleden dat er geruchten rondgaan over een nieuwe 8 Serie. Inmiddels heeft BMW bevestigd dat ze inderdaad bezig zijn met de ontwikkeling van een Gran Turismo op basis van de CS Concept. Het model zou in 2010 op de markt moeten komen en de voornaamste concurrenten zijn de Porsche Panamera en Aston Martin Rapide.

En hoewel de Gran Turismo zijn onderstel (voor een groot deel) deelt met de nieuwe 7 Serie ziet BMW het toch als een compleet apart product. En daarom zal dit model ook ontwikkeld worden door M GmbH, jawel de afdeling die we kennen van pareltjes als de M3 en M5. Maar dat betekent nog niet dat het nieuwe model ook een M badge opgeplakt krijgt!

Want als we de mensen in de wandelgangen mogen geloven dan zal dit model niet als M8 oid door het leven gaan. Eigenlijk is dat niet zo heel erg vreemd want bij de 850CSi was dat ook al het geval.

Gelukkig zullen we onder de motorkap geen schrale viercilinder vinden. Er gaan namelijk geruchten over een 6 liter V12. Dat blok zou dan gebaseerd zijn op de V10 uit de M5/M6, maar met 2 extra cilinders. Een andere motor die wordt genoemd is een twin-turbo V8. Het blijft allemaal nog een beetje speculeren, maar van dagdromen is natuurlijk nog nooit iemand slechter geworden. (via: drive.com.au)