Autoblog Video: Corvette ZR1 Autobahn shakedown

Auteur: , 51 Reacties

Vanaf november staat de hachelijk snelle ZR1 in de Nederlandse showroom, maar tot die tijd zitten ze bij Corvette Europe natuurlijk niet stil. Chassisnummer 22 is inmiddels als eerste productie-exemplaar op Europese bodem aanbeland, compleet met toepasselijk kenteken. Binnenkort mag hij op Nardo nog eens even zijn topsnelheid laten zien. Om er zeker van te zijn dat het gele monster er klaar voor is onderwierp Corvette de auto aan een korte shakedown op de Autobahn. En wij liftten even mee.

Corvette-ingenieur en testrijder Patrick Herrmann liet ons op Paul Ricard al eens zien hoe je een standaard C6 dwarsgooit met 120 km/h, en hij was ook degene die bij de officiƫle ZR1 top speed run op Papenburg achter het stuur zat. Aan hem nu de taak om deze yellow bastard even goed op te jutten.

Kijk maar mee op ABHD! (Of, voor een lagere resolutie, op Autojunk.)

Corvette ZR1 Autobahn shakedown