Onthuld: Arash AF10 [updated]

Auteur: , 68 Reacties

We zaten er al met smart op te wachten, en nu heeft de Brit Arash Farboud dan eindelijk zijn nieuwste prototype onthuld. Gelukkig ziet hij er een stuk beter uit dan het houtje-touwtje-bouwpakket dat twee jaar geleden in Londen stond.

De AF10 wordt op een stalen buizenframe volledig handgebouwd uit koolstofvezel. Voor de aandrijving zorgt de LS7 V8 uit de Corvette Z06, die met nieuwe in- en uitlaatsystemen een powerboost kreeg naar ongeveer 543 pk. De motor is nu nog gekoppeld aan een handgeschakelde Graziano-bak, maar de inmiddels onmisbare optie voor sequentieel tandwielgewissel maakt binnenkort zijn opwachting. Net als de supercharged V8 uit de Corvette ZR1. Remmen doet de AF10 met een setje van AP Racing.

Vanaf volgend jaar is de auto leverbaar. Er rollen zo’n 25 stuks per jaar uit de fabriek in Cambridge, waarvan een klein aantal voor de Amerikaanse markt met links stuur. De prijs ligt rond de £170.000, oftewel €216.400 ex belastingen. (via autoblog.com)

UPDATE: Zoals in de reacties valt te lezen is de AF10 niet alleen opvallend eh, geïnspireerd door de Enzo, maar zijn deze plaatjes ook nog eens redelijk schaamteloze shops van Ferrari-foto’s. Conclusie dus, net als bij zoveel andere kleine merken: eerst bouwen, dan geloven…