Retro tuning: HUMMER met 40″ houten velgen [updated]

Auteur: , 59 Reacties

Bling bling heeft zijn laatste tijd gehad! Retro tuning is tha shit! En dus heeft deze Engelsman een paar 40" grote houten wagenwielen onder zijn HUMMER H3 gezet. Niet verkeerd toch?

De volgende stap in het tuningproces is een paard voor je HUMMER spannen. En als je meer vermogen wil kan je natuurlijk voor 2 paarden gaan. Echte powerfreaks zetten er zelfs 4 stuks voor. Ik dacht in eerste instantie dat het om een photoshop zou gaan, maar er zijn 2 foto’s en dus lijkt met mij toch echt.

Voordeel van deze velgen is natuurlijk wel dat je nooit meer nieuwe banden hoeft te kopen. En ik gok dat het weggedrag van de gemiddelde HUMMER er alleen maar op vooruit zal gaan na montage van deze houten patta’s.

Of de H3 met deze velgen ook echt kan rijden weet ik niet, het zal hoogstwaarschijnlijk wel weer gaan om een publiciteitsstunt. Nou, dat is in elk geval goed gelukt!

Bekijk de hi-res foto’s HIER.

Met dank aan RaceCees voor het uploaden!

UPDATE 17 Oktober: Het gaat hier blijkbaar om ‘kunst’

THE ULTIMATE WAGON WHEEL

Wild West ‘Hummer’ artwork unveiled at Zoo Art Fair 2008

Parking wardens take note – it’s not a car, it’s art…
Artist Matthew Harrison today unveils his latest project entitled ‘Hummer’ at the fifth Zoo Art Fair (17-20 October) – a HUMMER H3 complete with wooden wagon wheels, the iconic installation will be parked on Old Burlington Road, opposite the Royal Academy of Arts for the duration of the fair.

Harrison is exhibiting on behalf of East London gallery, Limoncello, one of 57 under six year old galleries, project spaces, artists’ collectives, curatorial groups and publications showcasing works from some of the most exciting art talent in the world.

Harrison has combined the legendary off-road vehicle with ‘Wild West’ wooden wheels to create a sculpture that is a mixture of art, engineering and motoring. For Harrison, the crux of the ‘Hummer’ is formed by both its ‘being’ and its afterlife.

Corin Richards from HUMMER comments:
“Similar to HUMMER, this sculpture really is like no other. As well as being built for action, the H3 certainly has a unique, iconic style. We were thrilled to be approached by Matthew and glad to be supporting his work at the Zoo Art Fair.”