Gespot: BMW Lumma CLR 500 RS uit Abu Dhabi

Auteur: , 38 Reacties

Waar in de meeste Arabische landen meer ‘standaardspul’ rond lijkt te tuffen, lijkt de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten lijkt opmerkelijk veel tuning in huis te hebben. Denk bijvoorbeeld aan de indrukwekkende en curieuze Rinspeed Chopster, maar een BMW die door Lumma onder handen is genomen brengt de boodschap ook wel. Uit de ‘motor van het jaar 2005’ werd nog eens wat extra vermogen gehaald, en natuurlijk is hij onbegrensd!

BMW Lumma CLR 500 RS

Lumma voorziet in nog meer vermogen voor de M5, gepaard met een nieuwe look. Een betere look, als je het mij vraagt. De aanpassingen aan het uiterlijk betreffen uitgebouwde wielkasten, roostertjes op de motorkap, en wat het meeste in het oog valt: de uitlaten. In plaats van dat er nog meer uitlaten worden gemonteerd dan er al onder zitten, is de gehele achterbumper vervangen met twee bijpassende enkele uitlaten. Het staat aparter en tevens net iets minder schreeuwerig dan de twee dubbele uitlaten van net iets te groot formaat, het valt meteen in het oog als professionele tuning ten opzichte van de talloze andere mogelijke configuraties voor de uitlaten. Verdere aanpassingen vinden we uiteraard aan de motor, die er tevens ook nog eens anders uitziet. Optische tuning aan het motorblok! Het vermogen is gestegen naar 560 pk, een vermogen dat via de zevenbak naar twee indrukwekkende 21 inch velgen aan de achterkant wordt gebracht. Vóór zit ook 21 inch lichtmetaal, maar wel minder breed. In combinatie met een eigen sportonderstel is het weggedrag dus ook iets veranderd. Het interieur moest er ook aan geloven, want het leer is nu two-tone van kleurstelling met veel knaloranje, inclusief koolstofvezel panelen. Dat gaat dan weer net iets te ver, en daarom zitten er ook platen op uit Abu Dhabi. Zelfs aan de snelheidsmeter is gedacht, die gaat nu tot 360 kilometer per uur om de topsnelheid van 327 k/mu aan te kunnen geven. Daarvóór is een nieuw stuurwiel gemonteerd dat zó is gevormd dat je nog lekkerder de bocht om kunt. Right… Het geheel wordt afgemaakt met Lumma badges.

BMW Lumma CLR 500 RS - Foto Jim Appelmelk
BMW Lumma CLR 500 RS - Foto Jim Appelmelk
BMW Lumma CLR 500 RS - Foto Jim Appelmelk