Soms Saaie Supersnelle Sedans, Stations en SUV’s, deel I

Auteur: , 49 Reacties

Een groot deel van de exoten valt nauwelijks op. Natuurlijk zien wij de gigantische geperforeerde remschijven, AMG logo’s in de stoelen, en andere herkenningspunten al van meters afstand, maar voor de leek zijn het gewoon auto’s. Als je er foto’s van maakt is de vraag dan ook niet zelden “Wie zit erin?”. “Wie? Wat! Een 5,4 liter v8 met compressor, 476 pk! Mevrouwtje…”.


Audi RS2 Avant

Een persoonlijke favoriet is de niet zo opvallende Audi RS2 (Avant dus. Overigens nooit geleverd als sedan). Van buiten is het een Audi 80 met enigszins misplaatst ogende Porschevelgen (wel mooie, maar ze vallen er uit de toon), en is er een andere voorbumper te zien, en twee uitlaten. Die twee uitlaten zijn gekoppeld aan hetgeen dat deze auto maakt tot wat het is: een 2,2 liter vijfcilinder met turbo. Dat resulteert in 316 pk op de vier wielen, middels het Quattro vierwielaandrijvingssysteem van Audi. Porsche heeft een handje geholpen bij de ontwikkeling van dit model, en heeft zijn handtekening achtergelaten in de vorm van een setje velgen. De velgen onder het afgebeelde exemplaar zijn overigens niet het origineel geleverde model, maar óók die liggen wel eens onder deze auto. Wat dit model voor mij net iets bijzonderder maakt dan de rest is dat je er niet mee wordt doodgegooid, het heeft vrij lang geduurd voor ik eindelijk uitgebreid foto’s van een exemplaar kon maken.

Audi RS2 Avant - Foto Jim Appelmelk
Audi RS2 Avant - Foto Jim Appelmelk
Audi RS2 Avant - Foto Jim Appelmelk
Audi RS2 Avant - Foto Jim Appelmelk
Audi RS2 Avant - Foto Jim Appelmelk