Te koop: de snelste Honda Civic in de wereld

Auteur: , 43 Reacties

De kenners hadden het allang gespot: met zo'n grote spoiler moet dit wel een achterlijk snelle Civic zijn. Het is alleen jammer van die velgen.

Die zijn een maatje te klein en het revolutionaire dichte design geeft ook wat weinig streetcred. Toch is er reden dat ze zo aerodynamisch zijn gevormd: dit is namelijk echt de snelste Civic ter wereld. De door Lucas Oil gesponsorde 1999 Honda Civic Si reed dit record op de zoutvlakten van Bonneville in augustus van dit jaar. De 728 pk sterke Civic haalde een ontzaglijke topsnelheid van 366,4 km/u (227.7 mph).

Als de standaard Honda aandrijfassen het hadden gehouden, dan was het record nog hoger uitgekomen. De 728 pk werden gehaald bij 2 bar turbodruk, maar voor de recordpoging werd dit terug gebracht tot iets meer dan 1 bar. De Civic staat te koop voor een prijs vanaf $21.777,77, dus succes met bieden. (via autoblog.com)

Snelste Honda Civic in de wereld