Belastingvrijstelling voor oldtimers wordt toch aangepast

Auteur: , 128 Reacties

Welles, nietes en dan toch welles. Ik heb het over de belastingvrijstelling voor oude auto's. De ChristenUnie wilde dit aan banden leggen door de vrijstelling enkel nog toe te passen op auto's van voor 1987 en dus niet langer voor alle auto's van 25 jaar en ouder. Dat voorstel leek vorige week van de baan te zijn door gebrek aan steun in de kamer. Maar wat blijkt nu geheel onverwacht?

Je raadt het al. De wiebelkontjes in Den Haag hebben uiteindelijk toch ingestemd met het belastingplan voor volgend jaar, waar het voorstel van de ChristenUnie onderdeel van uitmaakte. Initiatiefnemer Ernst Cramer van de ChristenUnie was helemaal in zijn nopjes met de behaalde zege. Door de maatregel wordt het bijvoorbeeld minder aantrekkelijk om een oude auto te voorzien van een gastank om er vervolgens nog flink wat kilometers mee te maken.

En dan nog wat, want geheel in het kader van: “makkelijker kunnen we het niet maken, maar wel leuker”, zal zal de leeftijdsgrens van auto’s waarover in de lease geen bijtelling over de cataloguswaarde hoeft te worden betaald, maar over de werkelijke waarde, worden verhoogd van 15 naar 25 jaar. Deze maatregel gaat in in 2010. (via: de pers)