Lada gaat Revolution 3 Concept testen op de ‘Ring

Auteur: , 23 Reacties

Kennen we de Lada Revolution 3 Concept nog die dit jaar in Parijs stond? Toen ging ik er (geheel onterecht blijkt nu) vanuit we nooit meer iets zouden horen en/of zien van deze conceptcar. Maar dat had ik dus even verkeerd gezien! Lada heeft grootse plannen met deze potentiele supercar!

Zo is Lada momenteel druk bezig met het ontwikkelen van een daadwerkelijk rijdend prototype waarmee ze uitgebreid gaan testen op de Nurburgring en in september op de autoshow van Frankfurt willen ze dat prototype aan het grote publiek laten zien. Maar wat zijn de prestaties dan hoor ik je denken. De Revolution 3 is voorzien van een 2.0 Turbo blok met 245 pk (afkomstig van grootaandeelhouder Renault) en als je dat combineert met het feit dat de Revolution 3 minder dan 1.000 zal wegen (en op de Ring is ontwikkeld) moet dat voor vuurwerk gaan zorgen.

Volgens Lada zullen de prestaties vergelijkbaar zijn met een Porsche Cayman. Het standaardsprintje van 0-100 zal afgeraffeld worden in 5,9 seconden. Of en wanneer de Revolution op de markt gaat komen is nog niet bekend, maar Lada zal er in elk geval alles aan doen om het voor elkaar te krijgen.

Het lijkt er dus op dat Lada er alles aan doet om een lekker sportief imago op te bouwen. Zeker als je dit nieuws combineert met het feit dat ze volgend jaar met een fabriekteam deel gaan nemen aan het WTCC.

Er doet ook nog het gerucht de ronde dat de Revolution 3 geleverd kan gaan worden met de 3.7 V6 die we kennen uit de Nissan 370Z. Lekker hoor! (via: globalmotors.net)