G-Power rijdt recordsnelheid in de M5 Hurricane RS

Auteur: , 24 Reacties

G-Power reed ooit al eens naar ongekende hoogte met een M5. Een 'normale' Hurricane, zonder "RS" dus, behaalde maar liefst 360km per uur en was daarmee de snelste BMW. Als tjoenert stop je echter niet na een dergelijk resultaat, je gaat door! Niets dan het beste is goed genoeg.

En zo kwam G-Power uit bij het ‘snelste-sedan’ record. Niet het record voor snelste productie-sedan, welke volgens mij nog steeds in handen van de Continental-FS ligt maar gewoon de snelste sedan. Een record dat nog niet zo lang geleden door Brabus vastgezet was op een ruime 365km/u. Brabus had daar een V12 voor nodig waarmee ook het binnenste van de aarde wordt aangedreven, G-Power gebruikt slechts een simpele V10 uit de schappen van BMW en modificeert deze met onder andere 2 superchargers.

Er is dezelfde technische configuratie als in een Hurricane gebruikt, maar de Hurricane RS heeft net iets meer ‘boost’ en behaalt daarmee 750 ipv 730pk. We weten dat 730pk heel hard gaat, 750 gaat alleen net dat beetje sneller. Zo veel vlotter als nodig is om een top van 367,4 km/u te rijden in plaats van 365,7 kilometers per uur.

Het nieuwe record voor sedans, 367,4km/u, is gereden op het testcircuit Papenburg. De baan met een recht stuk waar het juiste gereedschap je zelfs naar 400km/u brengt. Er is dus nog ruimte voor verbetering. G-Power zelf zegt de ‘boost’ nog van 0,8bar naar 1,0 te kunnen brengen. De 400 zullen ze daar niet mee halen. Brabus moet echter met een goed verbeterde SV12S komen, willen ze het record weer wat langer voor zichzelf kunnen houden.

orkaankrachtacht