BMW in 2009: een overzichtje

Auteur: , 49 Reacties

Ons favoriete fanboymerk heeft aardig wat op het programma staan voor het komende jaar. Van groot tot klein tot concept, hier een lijstje met wat we in 2009 allemaal van BMW kunnen verwachten.

In januari wordt op de Detroit Auto Show natuurlijk de nieuwe Z4 geïntroduceerd. Twee maanden later in Genève krijgen we het Z4 Individual-programma te zien en komt er tevens een rits conceptcars tevoorschijn: de PAS (Progressive Activity Sedan) – die voor de 7-serie/5-serie moet zijn wat de X6 voor de X5 is – de Rolls-Royce EX102 en Concept eDrive. Die laatste wordt een elektrische variant van een 1- of 3-serie, waarschijnlijk met de motor uit de Mini E.

Op de Shanghai Auto Show in april toont BMW ons de opper-7-serie, de 760 Li. Ook zien we daar de 7-serie xDrive en Hybride verschijnen. En in september in Frankfurt is het dan eindelijk zo ver: de productieversie van BMW’s eerder genoemde PAS Panamera-killer maakt zijn opwachting. Ook de Mini Crossover zal hier het levenslicht zien.

Verder worden we in 2009 getrakteerd op de productieversies van de X1, X5 M, X6 M en X6 Active Hybrid. Ofwel in Frankfurt ofwel in Tokio krijgen we bovendien de BMW Z Vision Concept voorgeschoteld, en dat is behoorlijk spannend nieuws. Een bron dichtbij BMW weet er het volgende over te melden:

Think of something with smaller proportions, but more modern or current styling of the Z8. This means headlights positioned on the corner of each front wings with a wide twin-kidney grille similar to the CS Concept but not as wide. No windscreen but a speedster style screen and a twin individual cabin layout where the aluminium metal skin actually joins on to the dashboard separating the driver from the passenger.

All this but in a compact (1er based) platform with a very significant insignia on the front wheel arch – “eDrive.”

No V8, no insane overload of power and excess. Vision-Z is all about relevance and sustainability and the progress of sports cars for the future.

Waren alle speculaties over een BMW Z2 dan toch niet voor niets? (via bmwblog)