En zo kan het ook: Cadillac WTF!

Auteur: , 49 Reacties

WTF was inderdaad mijn eerste reactie bij het zien van deze plaatjes. Maar in dit geval kun je het op meerdere manieren opvatten; het staat ook voor World Thorium Fuel, de naam die de redelijk gestoorde Newyorkse ontwerper Loren Kulesus aan dit apparaat gaf.

Kulesus tekende de auto voor de 100e verjaardag van Cadillac, maar niemand had hem verteld dat die heuglijke gelegenheid al in 2002 was en dat het merk er zelf ook al een speciaal model voor gemaakt had. Geeft niets natuurlijk, want wat een bizar ding! De naam World Thorium Fuel verwijst naar de brandstof die de auto zou aandrijven: thorium, een zilverwit metaal dat wordt gebruikt voor legeringen en coatings, maar bijvoorbeeld ook kan dienen als bron voor nucleaire brandstof. Het zou in de WTF elektriciteit kunnen opwekken om elektromotoren aan te drijven.

Het hele idee achter de WTF is dat de auto honderd jaar meegaat. Een quote van de ontwerper op zijn website:

This vehicle was designed with high-quality materials that are build to resist 100-years of daily use. There are redundancies built for all the major systems of the vehicle so even if something were to fail on the vehicle it would continue to function. This is why the vehicle has 24 wheels with individual internal induction motors. The vehicle would require the tires to be adjusted every 5 years, but no material would need to be added or subtracted.

24 wielen dus… En de WTF heeft nog meer bijzonders aan boord: zo is de hele carrosserie flexibel om zich altijd aan de weg aan te passen en zo een ideaal weggedrag te bewerkstelligen, en hoeft er nooit brandstof bijgevuld te worden. De kernreactor aan boord heeft genoeg thorium om, jawel, 100 jaar mee te kunnen.

Het is Kulesus menens met dit nucleaire idee. Zo zegt hij:

Death to disposable design. Don’t knock nuclear until you know how bad coal and petrol are; we should always research every possibility not out of fear or despair but simply to enrich the unfathomable absurd.

Mooie instelling, geweldige auto. Ik mag deze man wel.

Cadillac WTF!
Cadillac WTF!
Cadillac WTF!
Cadillac WTF!
Cadillac WTF!