BMW E30 M3 met Corvette V8 op eBay

Auteur: , 67 Reacties

Oftewel: eindelijk een echte motor in zo'n Beierse bak.

In Gig Harbor in de staat Washington staat deze ’88er M3 te koop voor een lieve som van $30.000. Onder de kap vinden we een LS1 Corvette-motor uit 2002 die is aangepast naar LS6 specificaties, en is uitgerust met o.a. een lichter vliegwiel. Het blok is gekoppeld aan een handgeschakelde zesbak uit een Camaro. Het resultaat is 450 pk en 610 Nm op de achterwielen! Haal dat maar eens uit een viercilindertje.

Het gewicht ligt ondertussen slechts zo’n 23 kg boven dat van een standaard M3, aangezien die een gietijzeren blok heeft en de Vette V8 van aluminium is. Dit betekent dat de auto onder de 1250 kg blijft, goed voor een verhouding van 1 pk op 2,78 kg. De ophanging en remmen komen van een M Roadster en de schokbrekers zijn echte Hollandsche Koni’s. De eigenaar van de auto rijdt er al ruim drie jaar dagelijks in rond:

This vehicle has been my daily driver since 2005 and it has been boringly reliable but with about 450 hp and 450 ft/# of torque it is anything but boring to drive. (…) It would cost you about $50,000 to build this car if you did all of the work and paid yourself a buck an hour and about $75,000, or more, if you paid soneone else to do it.

BMW M3 Corvette V8
BMW M3 Corvette V8
BMW M3 Corvette V8

Geïnteresseerd? Dan heb je nog een dagje om een bod uit te brengen. Hier een YouTube-video waarin de beste man een beetje om de auto heenloopt (hij is wel vies trouwens):

Met dank aan Byron voor de tip!