Feest in Genève: Alfa Romeo MiTo GTA!

Auteur: , 53 Reacties

Eindelijk, het is zover! De MiTo is een lekker gooi-en-smijtbakkie, maar meer pk's is evenredig aan meer plezier. Daarom komt Alfa in Genève met de MiTo GTA, met een 1,8 liter turbomotor van 240 paardjes sterk. Uiteraard heeft de auto net als alle MiTo's een elektronisch Q2 sperdiff, met het verschil dat deze hem ook echt hard nodig zal hebben.

De MiTo GTA is gebaseerd op de Grande Punto Abarth, met natuurlijk een flinke dosis extra peper. Gewichtsbesparing is in, dus dat wordt het toverwoord bij het nieuwe driftkikkertje; er zal rijkelijk gebruik gemaakt worden van aluminium en zelfs, oh joy, koolstofvezel.

De styling wordt lekker agressief, met mogelijk zelfs optionele ‘bicolore’-versies om lekker racy voor de dag te komen. Ook de marktpositie zal er niet om liegen: de MiTo GTA is lichter en heeft meer vermogen dan een Mini Cooper JCW, maar zal toch flink goedkoper zijn. Autocar heeft het over een prijsverschil in Groot-Brittannië van zo’n €2.150… Go Alfa!

In maart zullen we de MiTo GTA op de Autoshow van Genève mogen bewonderen.