Chevrolet Matiz V8 met 550 pk

Auteur: , 66 Reacties

Jawel, een Matiz met 7-Liter V8 (550 pk). Dit dingske gaat in 3,7 seconden van 0-100 km/u!

De kleinste deelnemer uit het Chevrolet gamma wint het in dit geval makkelijk van de snellere auto’s die GM maakt, zoals een Corvette of Chevrolet Camaro. Deze speciale Matiz is een creatie van Yves Fourdin, de man achter Fourdin Auto Sport (FAS). Hij bouwde de kleine stadswagen om tot een ware racebolide legde er een Corvette V8 motor in, afkomstig uit de Z06.

Het project rond de Chevrolet Matiz ging van start in juli 2007. De wagen is inmiddels zelfs gehomologeerd voor races op circuit. “De realisatie van dit project is het resultaat van hersens, passie en veel tijd. We deden het zonder ingenieurs en zonder computers, maar als een hechte groep vrienden met veel passie voor de autosport. Het detailniveau van de wagen is dan ook absolute top. Na meer dan 1 500 uren werk, zijn we fier op het resultaat,” zo zegt Fourdin. De Matiz haalt een topsnelheid van 260 km/u. De sprint van 0-100 km/h gaat in 3,7 seconden, om van 0-200 km/h te versnellen heeft het boodschappenwagentje net geen 11 seconden nodig: 10,94 om precies te zijn.

Deze extreme Matiz V8 is te zien op de 2e editie van de International Racing Show Liège, welke wordt gehouden van vrijdag 30 januari 2009 tot en met zondag 1 februari 2009.

Hardcore

UPDATE: een filmpje van dit monster…