Plug-in Prius rijdt 1 op 30

Auteur: , 105 Reacties

Dat valt tegen natuurlijk. Zo ging ik laatst op de fiets een jerrycan benzine halen. Wat schetste mijn verbazing: na een flink stuk doortrappen op mijn Batavus zat de jerrycan nog gewoon helemaal vol. Bizar zuinig zo'n fiets, daar kunnen ze bij Toyota nog wat van leren.

Nog even voor de technisch minder begaafden en diegenen die de Engelse taal niet helemaal machtig zijn: plug-in betekent steek-um-erin. Dit is niks sexueels (het is een Prius), maar gaat over de stekker die je in het stopcontact steekt. Daarmee laad je het accupakket op zodat je volledig elektrisch kunt rijden. En ja dan verbruik je geen benzine. Best zuinig dus, zo’n plug-in hybride-dinges!

Een mooie quote (van een Amerikaanse Toyota sales meneer): “Reinert said fuel economy for plug-in hybrids depends on the battery pack’s capacity and how the car is driven. Both factors determine how many miles can be driven in electric mode.”

DUH!

Wat interessant wordt als plug-in Hybrides zoals de Prius en de Ampera definitief op de markt komen is hoe we deze van energielabels gaan voorzien. Theoretisch zou je met zonnepanelen en/of windturbine op het dak een CO2 uitstoot van nul gram per kilometer kunnen hebben. En de bijtelling? Tijd zal het leren.