Eerste officiële teaser van de Tesla Model S [UPDATE: CLS?]

Auteur: , 28 Reacties

Van Tesla kennen we natuurlijk de Roadster wat feitelijk een hele snelle elektrische Lotus Elise is. Op 26 maart zal Tesla de Model S onthullen. Dit is een elektrische sedan waarvan men nu de eerste officiële teaser heeft vrijgegeven.

De foto laat nog genoeg aan de verbeelding over. De vergelijking met de plug-in hybride Fisker Karma wordt doorgaans snel gemaakt. De Model S lijkt korter dan Karma en dat komt wellicht doordat de auto zuiver elektrisch is en er onder de kap geen extra hulpmotor moest worden opgeborgen. Voor de Model S zullen verschillende accu-configuraties beschikbaar komen. In de standaarduitvoering stopt de elektromotor na zo’n 250 km met het aandrijven van de achterwielen en moet de auto weer aan het stopcontact. Als we doorgaan met de vergelijking, dan lijkt de cabine ook iets groter dan die van de Karma. Een detail dat we ook meteen kunnen vaststellen, is dat de velgen zijn afgekeken van de Mercedes SLR McLaren, maar die kunnen eraf wanneer je je daar erg aan stoort.

Laten we gewoon nog even geduld hebben tot 26 maart. Dan hoeven we niet verder te speculeren en kunnen we de Model S en de Karma wat gemakkelijker naast elkaar zetten.

UPDATE: Zojuist kregen we een mailtje van een trouwe lezer die wellicht meer weet en ons erop wees dat de Tesla Model S gebaseerd zou zijn op een Mercedes CLS. Ik heb er even een afbeelding van de CLS bij gepakt en het is nog wel goed zoeken naar de gelijkenissen.

En toch, het feit dat de Model S op Lorinser turbine velgen staat en dus niet de SLR McLaren velgen zoals ik eerder zei, hint richting Mercedes. Daarbij lijken de lengtes van de voor- en achterdeuren behoorlijk overeen te komen. Verschillen zijn er ook genoeg, maar het mag duidelijk zijn dat Tesla geen elektrische CLS kopie heeft willen bouwen.

Mercedes CLS - Lorinser turbine velgen

Mercedes CLS63 AMG

Bezoeker Zuki Zashi photoshopte de CLS over de Model S. Niet slecht!

CLS over Model S