Waarom rij jij nog geen Daihatsu?

Auteur: , 89 Reacties

Daihatsu heeft tot nog toe elk jaar afgesloten met forse groeicijfers, het marktaandeel van 1,85% in Nederland wordt zelfs nergens in Europa geëvenaard. Blijkbaar zijn wij een echt Daihatsu-geörienteerd land? Of komt het door de actieve promotie van het merk op Autoblog, oa via artikelen over de Mud Master-C en Xenia Warrior Princess?

Of komt het misschien door onze massale obsessie met CO2? Daihatsu heeft in 2008 namelijk de laagste gemiddelde CO2 uitstoot van alle automerken in Nederland behaald. Dat is op zich interessant, aangezien ze geen hybride modellen hebben. In 2008 behaalde het merk een waarde van gemiddeld 126 g/km, dat is een daling van 5% ten opzichte van 2007.

De toegenomen vraag naar zuinige en compacte auto’s maakt het merk alleen maar meer populair, wellicht had men een vooruitziende blik? Koploper bij Daihatsu is de Cuore, het tweede best verkochte model is de Sirion 2. Welke ga jij kopen?