180 pk sterke Alfa Romeo MiTo Veloce op de RAi

Auteur: , 34 Reacties

De MiTo is ons allerbest bevallen en we kijken dan ook met smart uit naar een nog hetere MiTo GTA. Die is er voorlopig alleen als concept, maar gelukkig kunnen we veel sneller al genieten van een andere sportievere MiTo.

Op de AutoRAI zal Alfa Romeo namelijk uitpakken met de MiTo RV Veloce die een (licht) gekietelde variant van het 1.4 turbo blok zal krijgen. Het totale vermogen komt op 180 pk. Daardoor wordt er minimaal een halve tel van de sprint naar de 100 afgeschaafd, de MiTo RV Veloce doet het naar verwachting dus binnen 7,5 seconde.

De MiTo RV Veloce krijgt ook een wat gepeperde uiterlijk met wat “hippe” stickers en kleuraccenten. Serieuzer zijn de aanpassingen aan het onderstel. De RV Veloce krijgt een verlagingssetje met mooie Koni schokdempers. Het standaard lichtmetaal mocht wijken voor wat ruigere multispaaks velgen.