MG wordt hip en trendy? Dit is de MG 6 concept [updated]

Auteur: , 27 Reacties

Als de voortekenen ons niet bedriegen dan zal MG op de komende Shanghai Auto Show bovenstaande conceptcar onthullen voor het eerste (echte) nieuwe MG model in jaren. Momenteel bouwt het Chinese MG alleen maar opgeleukte Rover's 25 en 75 en een gereanimeerde TF roadster. Deze MG 6 moet echter een compleet nieuw model worden. Hoewel...

Helemaal nieuw zal dit model naar verwachting ook niet worden. De techniek zal namelijk sterk leunen op die van de Roewe 550. En die is op zijn beurt weer gebaseerd op de aloude Rover 75. Niet dat dat heel erg is, want de Roewe 550 haalde bijvoorbeeld onlangs 5 sterren in een (Chinese) crashtest. En als het goed is kunnen we dit model ‘op korte termijn‘ ook in Europa verwachten. Op 20 april zal MG de 6 officieel onthullen. Tot die tijd kunnen we dus alleen maar dromen. (via: China Car Times)

MG 6 Concept

MG 6 Concept

Tweelingbroer Roewe zal overigens de N1 Concept meenemen naar Shanghai. Wat dat precies gaat worden weten we nog niet, maar ik moet eerlijk zeggen dat de schets er niet verkeerd uit ziet.

Roewe N1 Concept

UPDATE 10 april, Extra schetsen Roewe N1 Concept

Roewe N1 Concept schets

Roewe N1 Concept schets