Dit is de nieuwe Passat

Auteur: , 60 Reacties

Fraai toch, eindelijk heeft dat hok een beetje karakter gekregen.

Twee klein kanttekeningen: deze komt er niet voor de Nederlandse of Vlaamse lease-rijders, maar is exclusief bedoeld voor de Chinese markt. Heel erg nieuw is de Passat Lingyu (zoals deze officieel heet) eigenlijk ook al niet. De Lingyu is in feite een vorige generatie Skoda Superb die een ander front en achterkant heeft gekregen. En van die vorige Skoda Superb kunnen we melden dat dat een vorige generatie VW Passat is met een langere wielbasis en gerestyled kontje en front…

Net als zijn Tsjechische evenknie heeft de Passat Lingyu een wielbasis van 280 cm en daardoor een gigantische ruimte op de achterbank. Voor de aandrijving zorgen oude bekenden zoals een 160 pk sterke 1.8T en een inmiddels bejaarde 2.4 V6. Klinkt allemaal nog redelijk en op de persfoto’s lijkt het nog best een aardige auto. Alleen op de foto’s van de beursvloer valt de Passat Lingyu enorm door de mand, wat een afgrijselijk ding!