The Golden Ferrari! Pininfarina Coachbuilt

Auteur: , 50 Reacties

Vrijdagavond had Ferrari een besloten borrel in Monaco, inclusief een leuke primeur. Een autoblog-bezoeker was erbij...

Hij maakte voor ons de volgende foto’s van een bijzondere nieuwe Ferrari, die overigens nog niet rijklaar was. Op het kenteken is “The Golden Ferrari” te lezen, met het Pininfarina logo daaronder. Het geheel doet vermoeden dat het hier om een stukje coachbuilding gaat, volgens insiders een one-off. We schreven immers al eerder dat Ferrari het coachbuilding weer nieuw leven in wil blazen. Ze zouden daarbij samenwerken met partners zoals Fioravanti (check), Zagato, Touring Superleggera en uiteraard Pininfarina.

De voorkant lijkt erg op een 599, maar richting de achterkant vervormen de lijnen in iets heel anders. De achterkant doet zelfs erg retro aan, waarbij het design bijna gelijk lijkt aan de goudkleurige Ferrari (the golden car) uit de korte film Toby Dammit, onderdeel van Spirits of the Dead. Die Ferrari was gebaseerd op een 330LMB (met 4-liter V12) en kreeg met behulp van Fiorenzo Fantuzzi een nieuwe body. Pininfarina heeft blijkbaar een remake willen maken van deze klassieker. Check de gallery voor meer foto’s!

Ferrari 330 LMB 1964
Ferrari 330 LMB 4381
Ferrari 330 LMB 4381
Ferrari 330 LMB 4381