Gespot: Limited Edition deel 3

Auteur: , 45 Reacties

Na twee succesvolle afleveringen "Limited Editions" is deze week weer bestemd voor een dergelijke aflevering. Hier overheersen Duitse merken, zeker Mercedes-Benz heeft wel een handje van het uitgeven van gelimiteerde oplagen. De SLR 722S Roadster en de SL 63 AMG IWC droegen bij aan voorgaande afleveringen, waar al eerder een CLS 55 AMG werd uitgerust als IWC (55 exemplaren!). Deze week is het weer de beurt aan een SL.

Corvette C6 Z06 Ron Fellows Championship (399)

Hij is er alweer een paar jaar. De Corvette C6 Z06 Ron Fellows Championship. Door de jaren heen heeft Ron erg lekker gescoord op het circuit. Van zijn 70 starts bij de American Le Mans Series tussen ’99 en ’07 schraapte hij 25(!) overwinningen bij elkaar. Zoiets is een mooie gelegenheid om een gelimiteerde oplage uit te geven, net als overwinningen die Bentley maakte op Le Mans (denk aan Le Mans Series op basis van de Arnage en de Continental-reeks, 2001). Zoals gebruikelijk gaat het hier alleen om een andere uitvoering, niet om aanpassingen die prestaties be├»nvloeden. De lak is Arctic White met op elk zijscherm twee strepen in Victorian Red met Rons handtekening erin, en zijn overwinningsjaren. Dit geheel is weer omgeven met randen in “Machine Silver”. Het gehele kleurenschema is niet toevallig gerelateerd aan de Canadese vlag, dat is de herkomst van de racelegende waaraan dit model is opgedragen. In het interieur is dan ook een motief te vinden van herkenbare Ahorn bladeren. Er zijn 399 exemplaren gebouwd van deze versie, waarvan er 300 voor de VS waren bedoeld, 33 voor Canada, en de andere 66 zijn voor de rest van de wereld.

Corvette C6 Z06 Ron Fellows Edition - Foto Jim Appelmelk
Corvette C6 Z06 Ron Fellows Edition - Foto Jim Appelmelk
Corvette C6 Z06 Ron Fellows Edition - Foto Jim Appelmelk
Corvette C6 Z06 Ron Fellows Edition - Foto Jim Appelmelk
Corvette C6 Z06 Ron Fellows Edition - Foto Jim Appelmelk