Krijgt nieuwe Lotus Esprit een V10 om de Gallardo te killen?

Auteur: , 24 Reacties

Een nieuwe Lotus Esprit staat niet eerder dan 2011 of zelfs 2012 op de agenda, dus we kunnen nog lang en uitgebreid over het nieuwe model speculeren. Zo gaat bijvoorbeeld het gerucht dat de nieuwe Esprit een 500 pk sterke V10 toegestopt zou kunnen krijgen. Daarmee wordt het zomaar ineens een concurrent voor de Lamborghini Gallardo.

Die motor ontwikkelt Lotus niet zelf. De autobouwer heeft een relatie met Toyota die het voor Lotus mogelijk maakt om te shoppen in het magazijn van de Japanners. In stelling 14 vak C t/m stelling 17 vak G liggen de onderdelen waarmee het hoogtoerige 500 pk sterke V10 blok uit de Lexus LF-A in elkaar geschroefd wordt.

Als Lotus met z’n winkelwagen een paar stellingen verder loopt, komt men uit bij de onderdelen voor het iets goedkopere 417 pk sterke V8 blok uit de Lexus IS-F. Tot slot behoort een 300 pk sterke direct ingespoten V6 van Toyota ook tot de mogelijkheden.

Voor ieder wat wils dus, maar toch zal ook Lotus niet ontkomen aan een stukje vergroening. Dat zal vooral gezocht worden in een stuk gewichtsbesparing. Mogelijk dat elektrische technologie van Tesla ook nog om de hoek komt kijken bij de ontwikkeling van een “Eco-Esprit” variant. (via: evo)