Bizar: parkeerbeheer Londen ontvoert auto

Auteur: , 12 Reacties

Een vrouw in Londen heeft haar auto een tijdje moeten missen na een ongelukkige samenloop van omstandigheden. Twee gemeentelijke diensten hebben schijnbaar langs elkaar heen gewerkt, wat er in resulteerde dat de auto plotseling weg was. Foetsie! Verdwenen in de donkere kerkers van de wegsleepdienst.

Het geval was dat de vrouw eind vorig jaar haar auto nietsvermoedend in Londen geparkeerd had. De witte Golf was een dag of wat niet gebruikt en toen, vervolgens liep er opeens een dubbele gele lijn langs de stoep en was de auto verdwenen.

Wat blijkt? In de paar dagen dat de auto stil stond zijn er zowel strepentrekkers als parkeerbeheerders langs geweest. De strepentrekkers hadden schijnbaar de opdracht gekregen het gebied tot “no parking zone” te bombarderen. Voor het gemak reed er een takelwagentje mee. Deze heeft de Golf van mevrouw opgetild, de strepen zijn er onderdoor getrokken, en weer neergezet. Vervolgens is parkeerbeheer langs gekomen en hebben ze gedaan waar ze goed in zijn.

Mevrouw kon zich niet voorstellen dat de auto gestolen was en heeft na lang trekken te horen gekregen dat ze de auto bij de ‘impound’ op kon halen. Moest ze wel meteen 800 pond meenemen. Hier heeft ze het niet bij laten zitten. Na zelfs een parlementslid erbij te betrekken heeft de gemeente toegegeven dat de auto legaal geparkeerd stond. De boete van inmiddels 2400 pond is kwijtgescholden en de auto is weer terecht. Een goed verhaal, maar vooral een nieuw beleid voor Amsterdam? (bron: jalopnik.com)

De ontvoering