Teaserpic interieur BMW X1

Auteur: , 33 Reacties

Wat de Alto, Panda en Aygo zijn voor de middenklasse huishoudens, dat wordt de X1 voor families met een iets dikkere portemonnee.

Voor “het vrouwtje” dus of ben ik nu te cynisch over de doelgroep van midi of kleine SUV’s? Echte mannen rijden toch echte auto’s of dan op zijn minst een fullsize SUV. Het goede nieuws is (hopelijk) wel dat de komst van de X1 de nogal gedateerd ogende X3 uit de showroom verdrijft. In de onderstaande familiefoto (klikken voor groot formaat) wordt maar weer eens duidelijk dat de houdbaarheidsdatum van de X3 al een tijdje verstreken is.

BMW X1 en familie

De X1 krijgt straks een ruime sortering aan motoren, toppers worden de xDrive23d met twinturbo 2.0 diesel met 204 pk en de xDrive28i met 258 pk sterke 3.0 liter zescilinder benzine. Als het budget minder ver reikt, kies dan voor de xDrive18i (143 pk en ongetwijfeld erggggg traaaag), xDrive20i (170 pk), xDrive18d (zie xDrive18i) of xDrive20d (177 pk). De diesels zijn dan natuurlijk bedoeld voor kilometervreetsters die alle supermarkten in de wijde omtrek afrijden voor de beste aanbiedingen.

Alle X1’s krijgen in eerste instantie het xDrive vierwielaandrijving die een standaardvermogensverdeling van 30:70% tussen voor en achterwielen. Deze verhouding kan echter volledig varieren van 0:100 tot 100:0 afhankelijk van de omstandigheden.

Met dank aan Freek voor de tip!

BMW X1 gespot