Renault Mégane Estate: goedkoop en zuinig?

Auteur: , 46 Reacties

De nieuwe Renault Mégane zie je steeds meer rijden op Neerlands wegen en ik moet zeggen dat het er eigenlijk best netjes uit ziet. Het is inmiddels de derde generatie van de Megane en nu is ook de Estate verkrijgbaar.

Renault biedt de auto aan voor een gunstige prijs. Niet alleen de aanschafprijs is aantrekkelijk (vanaf 18.900 euro voor de Mégane Estate 1.6 16V 100pk Authentique met energielabel B) maar ook de bijtelling: de Mégane Estate dCi 90 is volgens Renault één van de weinige stationwagons waarvoor bij zakelijk gebruik het lagere bijtellingstarief van 20% geldt. Volgende maand staat de Estate bij de Renault-dealers in de showroom.

Alle motorvarianten van de Renault Mégane Estate zijn voorzien van een groen energielabel (A, B of C). Zowel de dCi 90 als de dCi 110 zijn onderscheiden met een A-label. De nieuwe, krachtige benzinemotor TCe 130 is voorzien van een B-label. De dCi 90, verkrijgbaar als Expression en Dynamique, laat een CO2-emissie van 116 g/km noteren, waardoor de fiscale bijtelling bij zakelijk gebruik uitkomt op 20 %.