Dacia Sandero Stepway, vanaf €11.495,- heb je er eentje

Auteur: , 71 Reacties

We hebben weer Dacia nieuws voor jullie! Vandaag is bekend geworden dat die te gek stoere toffe brute Sandero Stepway voor een bedrag van €11.495 te koop zal zijn.

Weet je trouwens hoe je een Stepway kan onderscheiden van de normale Sandero? Natuurlijk aan het extra ongespoten plastic dat erop zit maar ook aan de verchroomde uitlaatpijp. Want die zorgt voor “aansprekende looks” (dat zijn niet mijn woorden hoor).

De Sandero Stepway wordt trouwens leverbaar in drie flitsende kleuren: Gris Platine, Gris Comète en Rouge de Feu. Voor elk wat wils dus. Onder de motorkap valt er weinig te kiezen want daar ligt altijd het 1.6 MPI blok met 90 pk.

Vanaf september is de Sandero Stepway te bewonderen in de vaderlandse showrooms. Wie spot er als eerste eentje in het wild?

DE DACIA SANDERO STEPWAY: BETAALBARE AVONTURIER

• Dacia onthulde zondag jl., op de Nationale Dacia meeting in Biddinghuizen, de Sandero Stepway; een stoere versie van de Sandero. De Stepway versterkt het succes van de compacte en ruime hatchback van Dacia, waarvan er sinds zijn introductie in juli 2008 bijna 2.000 zijn verkocht.

• Met zijn sportieve design trekt de Dacia Sandero Stepway een jonger publiek aan dat op zoek is naar een betaalbare auto met een sterke persoonlijkheid. De verhoogde bodemvrijheid, de beschermplaten vóór en achter, de skirts, de in lengterichting geplaatste dakrails en de verchroomde uitlaatpijp geven de Sandero Stepway aansprekende looks. De Stepway is standaard leverbaar in drie kleuren metaallak: Gris Platine, Gris Comète en Rouge de Feu.

• Uiteraard behoudt de Dacia Sandero Stepway de troeven die de Sandero zo succesvol hebben gemaakt: de niet te evenaren prijs/ruimte verhouding (vijf grote volwassenen zitten comfortabel in de auto, een bagageruimte van 320 dm3 VDA) en de onberispelijke betrouwbaarheid.

• De Sandero Stepway is leverbaar met de 1.6 MPI 90 pk. Het model loopt in de ISO 14 001 gecertificeerde fabriek van Pitesti (Roemenië) van de band en bevat meer dan 5% gerecyclede kunststoffen en is aan het einde van zijn levensduur voor 95% van zijn gewicht herbruikbaar.

• Deze nieuwe Dacia is verkrijgbaar voor € 11.495 en staat vanaf september in de Nederlandse showroom. Vanaf 1 juli kan de auto besteld worden.

• Zoals alle auto’s van het Dacia-gamma in Europa heeft de Sandero Stepway drie jaar of 100.000 km fabrieksgarantie.

GEMAAKT VOOR HET AVONTUUR
Met zijn stoere looks is de Dacia Sandero Stepway gemaakt voor het avontuur. De auto heeft een bodemvrijheid die met 20 mm is verhoogd ten opzichte van de Sandero Hatchback, tweekleurige bumpers vóór/achter (zwart en carrosseriekleur) waarin de chroomkleurige beschermplaten vóór en achter met satijnglans zijn verwerkt, mistlampen en in lengterichting geplaatste dakrails (zwart en chroomkleurig met satijnglans).

De Stepway combineert sportiviteit en verfijning: de donkere koplampbehuizing, de chroomkleurige grillestrip, de 16’’ lichtmetalen wielen, chroomkleurige buitenspiegels, portiergrepen en skirts met satijnglans, plus de chroomkleurige uitlaatpijp dragen bij aan het stoere karakter van de auto. In het interieur maken een speciale zwarte bekleding met witte siernaden en verschillende grijze elementen (voorzijde van de middenconsole, uitstroomopeningen, inleg van het stuurwiel, portiergrepen) van de auto een elegante avonturier.

EEN AANTREKKELIJK AANBOD

De Sandero Stepway biedt naast zijn uitgesproken design alle troeven die de compacte Sandero hatchback zo succesvol hebben gemaakt: ruimte, veiligheid, betrouwbaarheid en een uitstekende prijs/prestaties verhouding.

De Stepway is een zeer ruime auto: door zijn royale afmetingen biedt hij ruimte aan vijf grote volwassenen. De enorme bagageruimte van 320 dm3 VDA is nog eens uit te breiden tot 1.200 dm3 VDA met neergeklapte stoelen.

Voor wat betreft veiligheid beschikt de Dacia Sandero Stepway over het ABS Bosch 8.1-systeem met elektronische remkrachtverdeler (EBV) en noodstopbekrachtiging en over twee airbags voor bestuurder en passagier.

De Sandero Stepway is gebaseerd op het uitrustingsniveau Ambiance en is onder meer uitgerust met centrale portiervergrendeling, stuurbekrachtiging en comfortuitrustingen zoals de 1/3 – 2/3 neerklapbare achterbank en mistlampen voor een beter zicht ’s nachts of bij mist. Er zijn drie kleuren metaallak standaard leverbaar: Gris Platine, Gris Comète en Rouge de Feu.
Achter het stuur zorgt de verhoogde rijpositie voor zeer comfortabel rijden. Voor nog meer rijplezier is de Dacia Sandero Stepway leverbaar met de 1.6 MPI 90 pk benzinemotor. Het lage brandstofverbruik van 7.6 l/100 km (bij gecombineerd gebruik), bevestigt de aantrekkelijkheid van de Dacia Sandero Stepway 1.6 MPI.

De Sandero Stepway blijft trouw aan de Dacia-filosofie en wordt aangeboden met een niet te evenaren prijs/prestaties verhouding. De Sandero Stepway biedt de klant een prijsvoordeel van € 1.700.
Zoals alle auto’s van het Dacia-gamma heeft de Sandero Stepway drie jaar of 100.000 km fabrieksgarantie.