Audi R8 krijgt billenkoek van Audi A3 en Golf GTI

Auteur: , 55 Reacties

In een Audi R8 met een 420 pk sterke V8 achter je stoelen, hoef je in het dagelijks verkeer niet heel veel auto's voor te laten gaan. Natuurlijk kan het altijd bruter, maar wat er gemiddeld op straat rijdt, mag blij zijn met een derde van het vermogen van de R8. Toch lukt het ook om met een geblazen 2,0 liter 4-pitter een R8 op zijn nummer te zetten.

Het kleine broertje A3 en neefje Golf GTI kregen beiden een behandeling van APR tuning. De Audi A3 kreeg een Stage III Turbocharger System en de Golf GTI een ED30/K04 Conversion package. Bij APR tuning hebben ze voor Audi, Volkswagen en Porsche diverse behandelingen op de plank liggen. Hoeveel pk de hier gebruikte auto’s kregen toegestopt, is onduidelijk maar de twee donderstenen werden zodanig opgepompt dat de R8 ongewild de achterbumpers moest aanschouwen.

Audi R8 vs Audi A3 en Golf GTI

Met dan aan Sebonkel voor de tip