Rijtest & video: Opel Insignia OPC

Auteur: , 86 Reacties

Tien jaar geleden lanceerde Opel het OPC label voor de meest sportieve modellen. Natuurlijk zochten ze bij het Opel Performance Center een cadeautje voor zichzelf (en voor ons) uit: een Insignia met een OPC-tooi en dito technische aanpassingen.

[Eerst kijken, dan lezen? Bekijk hier de video van de Insignia OPC!]

Opel Insignia OPC video

Qua uiterlijk lijkt Opel een voltreffer te hebben geschoten. De reguliere Insignia is (mits in een goede kleur en met goede grote velgen) al een dikke verschijning, maar de OPC overtreft dat heel duidelijk. Om er maar eens een technische term tegen aan te gooien: de roadpresence is goed. Het stuk autobahn wat wij aflegden naar de testroute was bezaaid met “inferieur” en langzaam materiaal zoals BMW stations, Mercedessen en Toyota’s. Zodra de priemende xenons en de tijgertanden van de Insignia de binnenspiegel vulden, haastten de meesten zich met gezwinde spoed richting rechterbaan. Toen het woord tijgertanden viel tijdens de perspresentatie, nomineerden we deze direct voor een gevalletje “Marketinggezeik en gebakken PR”. Na een tweede blik op het front van de Insignia OPC blijkt het helemaal niet zo’n rare claim. Alleen de kleurstelling zou precies andersom moeten zijn, maar dat is vast te regelen met je lokale OPC dealer.

Opel Insignia OPC

Op de autobahn schittert de Insignia OPC en tegelijkertijd schiet er af en toe een scheut van teleurstelling door mijn lijf. De reden is het hart van deze Insignia OPC: het V6 blok met turbo. Dit lijkt een oldskool turbo-blok: er zijn geen twinturbo fratsen of een combinatie met een supercharger. Daardoor is de motor nogal doods beneden de 2500 toeren, de acceleratie is dan simpelweg niet overtuigend. Kom je boven die grens, dan sleurt de 2.8 V6 weer eindeloos door tot aan de rode lijn. Even afzakken tot negentig per uur en dan zonder schakelen weer door naar de op 250 km/u begrensde top is er dus niet bij, tenzij je het niet erg vindt dat de Panda’s en Priussen je de eerste meters om de oren vliegen. Voor het stoplicht laat je die wel makkelijk achter je: de sprint naar de 100 duurt precies zes seconden.

Opel Insignia OPC

Op de snelweg zul je dus af en toe moeten schakelen om het tempo er echt lekker in te houden. Daar valt op zich mee te leven, maar op andere momenten is de geringe trekkracht een stuk vervelender. Zoals in die bochtige weg heuvelopwaarts. De aan te vallen bocht is iets ruimer dan een hairpin, de snelheid bocht in is +/- 40 km/u. Na de apex gaat het gas er vol op en dan gebeurt er… niks. Natuurlijk had ik die bocht in de eerste versnelling kunnen nemen, maar dat zou niet nodig hoeven zijn. Gelukkig schakelt de zesbak verder goed. Een automaat met flippers achter het stuur is er (nog) niet, maar die zou wel een welkome aanvulling vormen.

Opel Insignia OPC

Het is een klein smetje op een auto die verder wel excelleert op buitenwegen. Ongemerkt zet je hoogst illegale snelheden op de klok, zo makkelijk gaat het allemaal zolang je boven die 2500 toeren zit. Grip en tractie zijn meer dan voldoende. Zoals bekend mag zijn heeft Opel voor de Insignia de beschikking over een adaptieve vierwielaandrijving en voor de OPC is er ook nog een elektronisch sperdifferentieel achteraan (eLSD) gemonteerd. Die kennen we van voormalig stalgenoot Saab, waar het zijn diensten bewees in de AeroX. Neem je te veel snelheid de bocht mee in, dan trakteert de Insignia je allereerst op veilig onderstuur. Bij gas los merk je dat er enige beweging in de achterkant zit, maar listig wordt de Insignia OPC op droog in eerste instantie niet. De bochtsnelheden zijn wel hoog, de plakkerige Pirelli P Zero banden helpen daar zeker aan mee. Standaard rolt de Insignia op 19” lichtmetaal met 245/40 banden, maar het testexemplaar was uitgerust met 20” gesmede velgen met 255/35 banden. Een gigantische maat die absoluut helpt om de Insignia zijn stoere uiterlijk te geven.

Opel Insignia OPC

Achter die velgen prijken mooie geperforeerde (alleen voor) schijven en remklauwen met het opschrift Brembo. De meegegoten zwevende schijven zijn speciaal voor de Insignia OPC ontwikkeld en gecombineerd met vier zuigers en high performance remblokken. Ondanks een nogal geïnspireerde rijstijl gaven de remmen geen krimp, ze bleven het gewoon doen zoals het hoort. Ook voor het uitlaatsysteem werd de hulp van een bekende naam ingeroepen: Remus assisteerde Opel bij het ontwikkelen van de uitlaat. Deze is enkele kilogrammen lichter dan de standaard exemplaren en natuurlijk hebben de ingenieurs ook aan de sound gedacht. Het uitlaatgeluid heeft net een scherper randje gekregen zonder te luid zijn. Slechts heel af en toe is het geluid iets te brommerig, maar daar hoef je niet wakker van te liggen. Je zult overigens ook niet wakker liggen van een kippenvel veroorzakende huil bij hoge toeren, voor dat soort excessen zul je alsnog direct naar Remus moeten.

Opel Insignia OPC

Vering en demping zijn de Insignia’s grootste troef. De OPC krijgt ook het instelbare onderstel Flexride mee. In de comfort stand zal de fanatieke stuurman niet klagen, maar ook oma achterin hoeft geen extra kukident om haar glimlach te behouden. In de hardste stand (toepasselijk OPC genaamd) wordt het onderstel duidelijk harder, maar nog steeds is er een zekere mate van soepelheid aanwezig. Ondanks de erg hobbelige wegen en een straf rijtempo heb ik de Insignia OPC op geen misstap kunnen betrappen. Het onderstel incasseert allemaal zonder drama. Scherpte biedt de OPC stand weldegelijk en de bodyroll is er al helemaal niet. Helemaal prima dus.

Opel Insignia OPC

Opel Insignia OPC

In het interieur worden de spannende lijnen van de OPC niet echt doorgezet. De optionele Recaro’s met ook al optioneel zwart leer zitten prima en zien er dito uit. Het “hout” uit andere Insignia is vervangen door zwarte sierstrips, waardoor ze bijna wegvallen tegen het zwarte dashboard. Een leuk aluminium stripje was waarschijnlijker wat spannender geweest. Dat Opel toegang heeft tot dat materiaal blijkt uit het sportstuur waar de tijgertanden in aluminium terug te zien zijn. Die besturing is overigens erg licht en zou meer feedback mogen bieden.

Opel Insignia OPC

Een definitieve Nederlandse prijs is er nog niet, maar naar verwachting wordt het zo tussen de 62 en 65 mille. Een hele bak met geld, waarvoor ook concurrenten in zicht komen zoals de BMW 335i en Audi S4. Dat zijn de geëigende keuzes als je in dit segment shopt, maar soms is het veel leuker om juist niet de gebaande paden te bewandelen.