Dit wordt ‘m dan: de Peugeot RCZ

Auteur: , 65 Reacties

Wij zijn altijd scherp, dus wisten we je twee jaar geleden al te melden dat Peugeot met een productieversie van de 308 RCZ zou komen. En jawel, het is bijna zo ver. Echter, als je een auto presenteert kun je hem natuurlijk niet meteen in z'n geheel op de foto zetten. Dus moeten we het voorlopig maar doen met een klein stukje auto, een hoop lucht en een man die moet poepen.

Gelukkig trakteert Peugeot ons ook op een giga-koplamp, een velg en een foto in het donker. Doen we het voor. Wel maakt het merk bekend dat de auto alleen ‘RCZ’ gaat heten, dus zonder ‘308’; dit om te benadrukken hoe bijzonder hij wel niet is. Ook noemenswaardig is dat Peugeot zegt de RCZ, tegen productietechnische of commerciële bezwaren in, zo dicht mogelijk bij de conceptcar te hebben gehouden. Bovendien gaan ze, in tegenstelling tot andere door de crisis getroffen fabrikanten, niet bij de pakken neer zitten; de Fransen hebben er zin in en noemen de RCZ “een heuse uitdaging in het huidige economische klimaat”. That’s the spirit!

Op de IAA Frankfurt in september krijgen we deze bijzondere Peug in z’n blootje te zien. In het voorjaar van 2010 verschijnt hij op de markt.

RCZ – Pure passie!

In september 2007 heeft Peugeot op de Autotentoonstelling in Frankfurt een studiemodel laten zien waar iedereen laaiend enthousiast over was: de 308 RCZ. De wens om deze auto daadwerkelijk op de markt te brengen, werd al snel realiteit.

Ontwerpers en ingenieurs hebben intensief samengewerkt om een auto te ontwikkelen die qua prestaties waarmaakt wat zijn opvallende uiterlijk doet vermoeden.

Aanvankelijk werd gefocust op het behoud van de bijzondere styling van het concept, ondanks eventuele productietechnische of commerciële bezwaren. Een ambitieus doel, evenals de strenge eisen die gesteld worden aan rijeigenschappen en kwaliteit.

Op die manier ontstond een compacte 2+2 coupé, een auto met een zeer sterke eigen identiteit, voor een modern en veeleisend publiek dat hoge verwachtingen heeft van rijplezier.

De RCZ is de eerste personenauto van Peugeot met een typeaanduiding zonder nul of dubbelnul en symboliseert hiermee zijn opvallende en unieke positie binnen het Peugeot-gamma .

De RCZ is een goed voorbeeld van de Peugeot merkwaarden, vaste waarden die constant geëvalueerd worden en meegaan met de tijd.

Het ontwikkelen van het model in een zeer korte tijd was eveneens een grote – maar niet onmogelijke – uitdaging. Slechts 2 jaar na de presentatie van de concept-car, zal de RCZ op de 63e Autotentoonstelling in Frankfurt in definitieve vorm te zien zijn.

In het voorjaar van 2010 komt de RCZ op de markt. Een heuse uitdaging in het huidige economische klimaat!

Breukelen, 13 juli 2009