Leaserijders zijn dol op die goede oude trekhaak

Auteur: , 42 Reacties

Auto's hebben de laatste jaren een gigantische ontwikkeling meegemaakt. Qua techniek, veiligheid en comfort zijn we er enorm op vooruit gegaan, maar die goede oude trekhaak blijft nagenoeg boven alles de meest populaire optie onder leaserijders. In een top 10 van de door leaserijders meest gekozen opties, hoeft de trekhaak enkel de metallic lak optie boven zich te dulden.

Leasemaatschappij ALD Automotive heeft op basis van eigen bevindingen een top 10 samengesteld. Wat opvalt is dat leaserijders er steeds vaker voor kiezen om lederen bekleding en een navigatiesysteem als accessoire laten toevoegen. In tegenstelling tot de opties die af-fabriek geleverd worden, tellen de accessoires niet mee in de BPM en fiscale bijtelling. Een nieuwe binnenkomer op de lijst is het reservewiel, aangezien veel nieuwe auto’s tegenwoordig standaard zonder (of zonder volwaardig) reservewiel worden geleverd.

ALD Automotive merkt dat leaserijders voor kleinere en zuinigere auto’s kiezen maar dat op opties en accessoires niet wordt bespaard. Dat beseffen de fabrikanten zich inmiddels ook. Veel opties hebben een positief effect op de restwaarde van de auto en dus ook op het leasetarief. De toptien van meest gekozen opties, met uitzondering van pakketten en standaardopties:

1. Metallic lak
2. Trekhaak
3. Navigatiesysteem
4. Lichtmetalen velgen
5. Carkit
6. Park Distance Control
7. Lederen bekleding
8. Dakdrager/dakreling
9. Reservewiel
10. Alarm

(via: persberichten.com)