G-Power Typhoon SK III RS: een BMW X5 met 625 pk!

Auteur: , 46 Reacties

Erg leuk natuurlijk dat de M-divisie van BMW onlangs ook de X5 onder handen heeft genomen en de X5-M aflevert met 555 pk. Nog lang niet genoeg dachten de heren van G-Power en doopte de X5 om tot de Typhoon SK III RS met 625 paardenkrachten verstopt onder je rechtervoet.

G-Power heeft niet het blok uit de X5-M wat verder opgerekt, maar heeft op het 4,8 liter V8 blok een supercharger gemonteerd om uit te komen op 625 pk, een winst van 270 pk. Het koppel neemt hiermee toe van 475 naar maximaal 700 Nm bij 5.300 toeren. Een sprintje naar 100 km/u duurt niet langer dan 4,5 tellen en in totaal 16 tellen zit je aan de 200 km/u. De topsnelheid bereik je bij 285 km/u. Lijkt me best eng spannend in zo’n bakbeest.

Naast dit motorisch geweld, heeft G-Power met het nodige spoilerwerk ook nog wat aan de aerodynamica gedaan. De SUV is nog eens 7 centimeter langer geworden en grotere wielkasten moeten ruimte bieden aan de 23 inch sloffen waarop de Typhoon zich verplaats. Van binnen wordt het interieur naar wens afgewerkt met aluminium, suede en leder. Al met al met kost dit geintje ongeveer 225K en daarmee ben zo’n 75.000 euro meer kwijt dan aan de X5-M die met een acceleratie van 4,7 naar 100 km/u toch ook erg lekker vlot met het verkeer meekomt.

G-Power Typhoon SK III RS

G-Power Typhoon SK III RS

G-Power Typhoon SK III RS