Skoda Joyster wordt concurrent voor de Tata Nano?

Auteur: , 18 Reacties

We wisten al dat Skoda ook een kleine stadsauto op basis van de VW Up zal maken, volgens recente geruchten moet deze auto voor slechts 5000,- Euro over de toonbank gaan! De Duitsers voelen overduidelijk de hete Curry-adem van Tata in hun nek, want dat is bijna even duur als de welbekende Nano...

Volgens Autocar, nooit vies van copy-paste of een geruchtje, moet de stadsauto van de Tsjechen een slordige 4270 Britse ponden gaan kosten. Dat is in Nederland zo’n 5.000 Euro exclusief belastingen, zeer goedkoop dus. De prijs van de Europese Tata Nano zal daar namelijk vlak onder liggen.

Skoda zou volgens de echte bron, het Duitse Auto-News, de naam Joyster willen gebruiken. Dat bekt lekker en past goed bij Roomster en men had al eens een conceptcar met die naam, dus we zijn er al een beetje aan gewend.

De Volkswagen Up zal over het gehele VW-concern als basis gaan dienen voor kleine stadsauto’s. Zelf zal men de auto waarschijnlijk de aloude naam Lupo mee gaan geven. De naam van de kleine Audi is nog onbekend, al lijkt A0 mij zeer logisch (of E1 voor een elektrowaggie). Nu alleen nog afwachten welke naam ze verzinnen voor de kleine Porsche.